4 Mayıs 2011 Çarşamba

Dikkat Dikkat!



Birçok yerden Yaratıcı Yazma Çalışmaları'na katılmak istediğinizi belirttiniz ama benim ufak bir liste oluşturmam için acaba Pazar (8 Mayıs) gününe kadar okuyankedi@yahoo.com adresine mail atabilir misiniz? Böylece bu konudaki haberlerde her yeri işgal etmemiş olurum, sadece gruba atarım. Bu tarihten sonra da elbette katılabilir ya da ayrılabilirsiniz, bir bağlayıcılığı yok da ben sadece elimde bir liste olsun istiyorum, arada habersiz yoklama alırım belki (:

not: her haftanın konusun bir birincisini seçelim mi? nasıl seçelim? gibi sorular hala cevapsız... benim aklıma eğer böyle bir seçim yapacaksak, her hafta birimiz jüri olsun fikri geldi ama siz ne dersiniz bilmiyorum. Ayrıca herkesin yazdığı nerede toplanacak?

İsterseniz sadece yazalım, sonra da uzayın derinliklerinde kaybolsun (:

6 yorum:

  1. Bence bir email grup oluşturunuz. yazısmalara bunun içinde paylaşılabilir. puanlama yapacak kişi belirlenirse (puan vermek için değil puan hesaplamak için) yazısmalar bittiğinde herkesin elinde grupta olması sebebiyle yazılar olacağından herkes gelen yazının baslığına 1-5 arası puan verir. daha sonra puan toplayacak kisiye email gönderir. Son kişide bu puanları değerlendirip sonucu ortaya koyarak sıralama oluşabilir. Mesela haftalık demişsiniz. Genellikle haftasonu insanlar değerlendirmek için müsait olabilir. o halde pazartesiden perşembeye gruptaki her kişi bir hikayesini yazmış olur. Perşembeden cumartesiye kadar da okuyup degerlendirirler bu arada da hikaye başlığını yazıp yanına puanlama yapar bu sekilde oluşan son listeyide cumartesi gün bitimine kadar ilgiliye email gönderir(sadece hikaye başlığı ve puan aynı isimli hikayeler olursa yazanın adıda kullanılabilir.) ilgili kişide Pazar günü değerlendirmeyi yaparak listeyi oluşturur ve süreç devam eder. Bu puan hesaplayıcı gruptaki kişiler için sıraylada olabilir. Her hafta gruptan bir kişi bunu üstlenebilir. Görev paylaşımıda olabilir. Aklıma gelenler bunlar
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Birinci seçmesek.

    yeni bir blog açılsa ve katılımcılara oraya girme yetkisi verilese herkes kendi hikayesini katılımın son gününde oraya girse. ya da sizde biriken hiayeler sonuncu gün bu bloga copy - paste edilse.. Ondan sonra katılımcılar birbirinin hikayesi hakkında ne düşündüğünü yazsın ya da puanlasın isterse. Ve değerlendirme sonrasında herkes yazarken aklından neler geçtiğini, yazısını yaarken kafasında nasıl bir plan yaptığını yazsa.. Bir hikayenin nasıl inşa edildiğini birbirimizin tecrübelerinden tanımaya başlarız böylece. Sadece bir fikir tabi. Ben sonuçta sevdim bu öykü oyununu... fikir alışverişi kısmını merakla bekliyorum kendi payıma..

    YanıtlaSil
  3. Tamam ben hemen mail atıyorum.
    Birinci seçme konusunuda ben de Vladimir'e katılıyorum.Başka bir bloga herkesin yazısını yazması ve sonra da altına yorumlar bırakılması daha güzel olur sanki:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Blog hazırlık aşamasında (:

    Yayınlanmasını isteyenler bana mail ile her konu sonrasında yollarlar. Bloga koyarım. Böylece hem her yazının altına herkes dilediği gibi yorum yapabilir, hem de anket düzenleyerek haftanın en beğenilenini seçebiliriz (: Benim de dün gece aklıma geldi bu. Çok teşekkür ederim, ilginiz için.

    YanıtlaSil
  5. Vladimir'in yeni blog fikri çok güzel ve ideal!
    :)

    Bu arada konuları bence siz kendiniz belirleyin, eğlenceli şeyler olsun. Aklına iyi bir fikir gelen size ayrıca mail atabilir ve böylece arada bu konulardan da seçim yapabilirsiniz. Ancak bu işin bir organizatörü olduğuna göre (bu sen oluyorsun okuyankedicim) konu belirlemesini senin yapman daha hoş olur diye düşünüyorum. En azından o hafta bahtımıza çıkacak konuyu merak ederiz. :) Birinci seçmek yerine yazılan hikayeler altına yorum bırakmak ve paylaşımda bulunmak daha keyifli geliyor kulağa.

    Senden tek istediğim yeni blogumuzun da cafcafsız ve sade olması... Okunması kolay bir arka fon seçersen çok bahtiyar olacağım. :) Sevgiler,

    Bir de bu işi çok uzatmayalım bir an önce başlayalım, sıcakken!

    YanıtlaSil
  6. Dün gece yeni blogumuzu oluşturmaya başladım fakat şu an çok hazırlıksız ve ben birazcık yoğunum bu yüzden yarın adresi vereceğim. Açıkçası ben emin değilim birinci seçelim mi seçmeyelim mi diye. En iyisi bir anket ile buna karar vermek (:

    YanıtlaSil