14 Ocak 2012 Cumartesi

Kar ve diğer her şey.


İnsan yapması gereken bir şey varsa, o şey hariç hep başka şeyler yapsın istiyor. Bu bilindik. Garip olansa, sevdiğimiz işlere (şeylere) teslim tarihi gibi detaylar eklenince bir anda sevmediklerimize dönüşüyor olmaları. Tam da öyle bir zamandayım. Finaller! Master öğrencisi olunca, sabahlanıp girilen uzuun sınavların yerini sabahlanıp son dakikada teslim edilen paperlar (makaleler/yazılar) alıyor. Dün düşündüm, hangisi daha fenaydı diye. Sanırım cevabım essayler. Çünkü sonu yok. Okumanın, araştırmanın, yazmanın, yazdıktan sonra düzeltmenin. Ama sınavın başlama saati belli, bitiş saati belli, konular kısıtlı. Bilmiyorum. Ben biraz yoruldum sanırım bu ara. Tatil başlasın. Başlasın da o zaman da yine bir sürü okuma yapmam gerekecek. Gocunduğum şey kesinlikle okuma yapıyor oluşum değil, ama Hiçbir şey yapmadan uzanıp yatma eylemini çok özledim. Bu kesin. Tatil boyunca biraz okuma yapıp, tez konumu kafamda biraz daha netleştirmek istiyorum. Böylelikle ikinci dönem hocalar ile konuşmaya giderken boş boş bakmamış olurum yüzlerine. Planlar planlar...

Yine de güzel bir çalışma ortamı vardı bugün. Güzel, ferah, camlı asistan ofisimizde kader ortağımla çalıştık. Bu esnada kar çok ama çok güzel yağdı. Tuttu. Hava yumuşadı. Kahveler içildi. Ellere krem sürüldü. Saat erken. Gece bizim için uzun olacak gibi. Öğrencilik güzel de, bir de gözlerim yorulmasa. Aklımı başka şeyler meşgul etmese. Ayaklarım bu kadar üşümese. Yanımda bir adet kedi bulunsa. Mesela...

Geçen haftalarda önemli bir gelişme oldu. Ben ki, ulaşım araçlarında kitap okuyamayan, artık bu konuda kısmen daha başarılıyım sanırım. Hatta dün yolda Sjon'un Mavi Tilki adlı son kitabını bitirdim. Mükemmel bir kapağı var bu arada. En kısa sürede yazısını da yazarım diye umuyorum. Kitaplarımı internetten almaya devam ediyorum. Çok uzun süredir arayıp da bir türlü bulamadığım bir kitabı İdefix sayesinde buldum, hemen de geldi, buna sevindim.

Şimdilik bu kadar.

4 yorum:

  1. Kolay gelsin. Çalışmak ve okumak güzeldir seni diri tutar.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazmışsın,'Kitap sevdirmek istediğimiz çocuklar bir süre seninle vakit geçirmeliler' diye düşünmedim değil .Bu arada hatırlar mısın bilmem ama idefix derken kendime de pay çıkardım :)

    YanıtlaSil
  3. cok guzel yazmissiniz o paperlarla odevlerle ne kadar ugrassamda bana guzel bir ani gibi hatirlatmis oldunuz gerci okulum eylul gibi bitirdim ama yinede ozledim sanirim calismayi..

    esrak.

    YanıtlaSil
  4. master yaparken aynı hisleri yaşamıştım ben de...hem seviyorum hem de tez zamanı canım hep başka bir şeyler yapmak istiyor.
    fotoğrafa bayıldım bu arada. ne güzel bir kar fotoğrafı olmuş, yazıya da çok uymuş.
    sevgiler.

    YanıtlaSil