26 Kasım 2012 Pazartesi

İnternetten kitap alışverişi yapanlara öneri.

Şimdi ben bu yazıda, daha önce bahsettiğim iki şey üstünden derdimi anlatmaya çalışıcam. Bu arda ben böyle çalışıcam, yapıcam, edicem yazınca bazılarınız kızıyor ama üzgünüm, çalışacağım, yapacağım yazmak istemiyorum, bu birincisi. İkincisi ben İzmirliyim. Her neyse. İki şey demiştik en son:

1. Instagram. Ben son zamanlarda epey eğelniyorum Instagram sayesinde. instagram.com/okuyankedi Çok da sevimli insanların fotoğraflarına bakıyorum falan filan. Hatta benim Ayı'nın minik bir hayran kitlesi oluştu bile. 

2. İnternet üzerinden kitap alışverişi. Daha önce de bu konu üzerine epey yazdım çizdim. Bu yazıda, kitap alışverişine de değineceğiz.

Peki bu iki konu nerede, nasıl bağlanıyor? Dün gece ben yine Instagram'da fotoğraflar arasında dolanırken, sevgili Şeyda'nın (segesegese.blogspot.com) işte yukarıda gördüğünüz tablosuna rastladım. Ve bana inanılmaz mantıklı geldi.

İnternette bir sürü kitap satış mecrası var. Ve fiyatlar garip bir şekilde çok değişken. Ben kaç kere bir yerden sipariş edip de sonrasında başka bir yerde en az 5 lira daha ucuzunu gördüm. Bu tür kazıklanmaları bir dereceye kadar ortadan kaldırmada çok etkili olabilir bana kalırsa Şeyda'nın yöntemini izlemek. Belki siz de çoktandır böyle şeyler yapıyorsunuz ama ben genelde çat diye alışık olduğum siteye girip siparişimi verip, bir güzel kazığımı yiyorum. Neyse ben size söylemiş olayım da, belki uygulamak istersiniz.

Sevgiler (:

9 yorum:

  1. Çok mantıklı, kesinlikle kullanılabilir. Aradaki fiyat farkı bazı sitelerde kargo ücretine eşdeğer bile olabiliyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiim :) Ufak not: Şeyma değil de Şeyda :)

    YanıtlaSil
  3. Çok çok pardon, düzelttim (:

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim çok karşılaşıyorum da :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba, belki bu site yardımcı olur, ben de twitter'dan ogrendim varlıgını:)

    http://kitapmetre.com/sabahattin-ali/kurk-mantolu-madonna/

    YanıtlaSil
  6. http://www.kitapsihirbazi.com/
    burası da yeni açıldı, listeye ek olsun istedim.
    ;)

    YanıtlaSil
  7. Bu benim de sık kullandığım bir yöntem. Ben daha çok bilim kurgu ve fantastik kurgu okuduğumdan genelde ilknokta birinci çıkıyor.

    YanıtlaSil
  8. En sondaki ençok çizik almış ama adı çıkmamış orası hangi site acaba? :))

    YanıtlaSil
  9. Merhaba en sonuncusu hepsiburada.com du bi önceki kitapyurdu. Kitap sihirbazı var bide onu buraya eklemedim ama onun fiyatları en uygunu gibi.

    YanıtlaSil