4 Ocak 2014 Cumartesi

St. James's Park ve Sincaplar


Geçenlerde bu yeşilliğin ortasına düştü yolum. Yanımda fotoğraf makinem yoktu, bu nedenle cep telefonuyla çekilmiş fotoğraflar gösterebiliyorum sadece size. Görüntü kalitesi pek de şahane olmayan bu fotoğraflar bile mekanın güzelliğine gölge düşüremez bence.

Her ne kadar bahçe düzenlemesi, peyzaj gibi konular epey ilgimi çekse de pek bilgim yok. Yine de artık Londra'daki her parkın farklı bir düzeni, hatta karakteri olduğunu anlayabiliyorum. St. James's Park, Londra'da bulunan 8 büyük park arasında en eskisi. Her sene 5.5 milyon kişi bu parkta dolaşıyor. Elbette Avrupa'nın en popüler parkları arasında.



Bu yer benim gezip gördüğüm ve en sevdiğim parklardan biri oldu. Düzenlemesi biraz dağınık, bu nedenle daha doğal. En üstteki fotoğrafta da gördüğünüz üzere içerisinde minik minik göletler bile var. Bu göletlerden birinin üstüne kurulmuş köprüden görülen London Eye ise manzarayı mükemmel kılıyor.

Parkta çoğunlukla pek yaşlı çınar ağaçları var. Gövdeleri o kadar kocaman ki, kökleri tüm Londra'nın altını dolanıyordur diye düşündüm ben. Sincaplar ise benim favorim oldu. O kadar evcilleşmişler ki, parkın ziyaretçilerinin peşini bırakmıyorlar, eğer ellerinde yiyecek varsa tabii. Bizim yanımızda verebileceğimiz herhangi bir şey olmadığından pek yüz vermediler. İnternette okuduğuma göre tilki de yaşıyormuş parkta ama biz denk gelmedik. Tahminen geceleri ortalarda dolanıyorlar. Parkın en ünlü ev sahipleri ise yeşil başlı ördekler. 



Bildiğiniz üzere Londra'da hava hep kapalı, yağmurlu. Hatta garip bir şekilde bulutlar sanki yer yüzüne daha yakın gibi, ya da bana öyle geliyor artık. Bahar geldiğinde bu parklar daha da güzel olacak tahminen, merakla bekliyorum!

75 yorum:

  1. Londra ne harika bir şehir. Orada yaşamak da harika olmalı haliyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden yazı yazmıyor biliyormusunuz?

      Sil
    2. aynen. neden yazı yazılmıyor ?

      Sil
  2. anlatım gerçekten harika. Orada olmayı o kadar çok istedim ki gerçekten. Siz anlatınca orada olmayı çok daha fazla istedim. Gerçekten çok güzel paylaşım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden yazı yazmıyor biliyormusunuz?

      Sil
    2. Bunu öğrenmek için halen takipteyim ben.

      Sil
    3. Aylar sonra cevap veriyorum ama özür dilerim . Hayatta başarılar iyi günler

      Sil
    4. Ben de 1 yıl sonra cevap veriyorum :D Size de hayatta başarılar iyi günler. Halen takipteyim fakat ses yok.

      Sil
    5. pardon 2 yıl olmuş

      Sil
  3. Merhaba, az önce geriye doğru okudum Londra günlerinizi. Son üç senedir oradaydık, yeni döndük Türkiye'ye. Türk tipi kahvaltılık vs satan yer henüz bulmadıysanız TFC (Turkish Food Centre) isimli süpermarket muhteşemdir. Biz Dalston şubesinin müdavimiydik. Duble Gemlik zeytininden tulum peynirine, katmerden Kurukahveci Mehmed Efendi kahvesine her türlü ürün var. İstanbul'daki Migros'a on basar :) . En güzel yanlarından biri da Ülker ürünleri satmaması. Yağmurlu Londra ellerinde bol şans.

    YanıtlaSil
  4. Normalde blog okumayı sevmem ama sizin blogunuzu bulduktan sonra bayıla bayıla okuyorum geç buldum o yüzden üzüldüm biraz :) SİZİ CANDAN TAKİP EDİYORUM :) lütfen yazmaya devam edin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaaba neden yazı yamıyor biliyormusunuz?

      Sil
  5. Fotoğrafa bakınca Londra olduğu anlaşılıyor hemen. Bu diyarların değişik bir ruhu var ve bana sonuna kadar hitap ediyor kesinlikle... :) Bayılıyorum... İzleyici butonuna basamadım? Bir sorun car sanırsam... Seni kahve yanına davet ediyorum. Kahveye beklerim :) Sorununu halleder halletmez da izleyici olmak üzere sendeyim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. çok uzun süredir yoksunuz okuyan kedi bekliyorum paylaşımlarınızı

    YanıtlaSil
  7. Benim bloguma bakmak isterseniz: https://birbalzamin.wordpress.com

    YanıtlaSil
  8. Geçen yıl bu zamanlar oradaydım.. kalbim o parklarda, sincaplarda, huzurda kaldı..

    YanıtlaSil
  9. Really, these quotes are the holistic approach towards mindfulness. In fact, all of your posts are. Proudly saying I’m getting fruitfulness out of it what you write and share. Thank you so much to both of you.
    Digital Marketing Company in Chennai

    YanıtlaSil
  10. bilmeni isterim ki hala buralarda senden bir mesaj bekliyorum

    YanıtlaSil
  11. This is a very interesting web page and I have enjoyed reading many of the articles and posts contained on the website, keep up the good work and hope to read some more interesting content in the future.
    Manufacturing ERP
    GST Enabled ERP
    ERP software companies
    Best ERP software
    ERP Development Company
    ERP for the manufacturing industry

    YanıtlaSil
  12. I have really enjoyed reading your blog. Very interesting and special informative post. Keep on updates.

    Bigdata Training in Chennai

    YanıtlaSil
  13. Thanks for sharing such a nice and interesting blog with us...

    SAP Training in chennai

    YanıtlaSil
  14. Nerelerdesin Okuyan Kedi? Merakla bir haber bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  15. Thanks for sharing this useful blog. There are a number of interior design companies available around the universe. Everyone wants to project themselves as the best one when comparing to others. So, each and every business people are approaching differently with attractive interior design templates. Once you have decided to get service from Interior design companies in Chennai then you are advised to validate their reputation and quality of service.
    Interior designers in chennai | kitchen manufacturers in chennai | Interior decorators in chennai | Interior design companies in chennai | Modular kitchen chennai | Home interior designers in Chennai

    YanıtlaSil
  16. This blog is the general information for the feature. You got a good work for these blog.We have a developing our creative content of this mind.Thank you for this blog. This for very interesting and useful.
    Office interior designers in chennai
    living room interior designers in chennai
    False ceiling interiors designers in chennai

    YanıtlaSil
  17. This is a nice article here with some useful tips for those who are not used-to comment that frequently. Thanks for this helpful information I agree with all points you have given to us. I will follow all of them.
    Pooja room interior desingers in chennai
    Hotel Interior desingers in chennai
    Hospital interior designers in chennai

    YanıtlaSil
  18. I blog frequently and I genuinely thank you for your information. This great article has really peaked my interest. I will book mark your blog and keep checking for new details about once per week. subject I opted in for your Feed as well.

    YanıtlaSil
  19. Thank you for taking the time and sharing this information with us. It was indeed very helpful and insightful while being straight forward and to the point.
    best digital marketing company
    digital marketing agency in chennai
    digital marketing services
    website design company

    YanıtlaSil
  20. thanks for sharing valuable information.....


    Modular Kitchen Delhi

    YanıtlaSil
  21. Birşey söyleyeceğim 6 yıldır tek bir yazı paylaşmamışsın başına bir şey mi geldi çok merak ediyorum cevap alırsam mutlu olurum

    YanıtlaSil
  22. Really Great Post. Thanks For Sharing. If Your Looking For Interior Designer Visit Interior Decorator In Coimbatore

    YanıtlaSil
  23. Really it was an awesome article. Thanks for sharing this information and keep updating us. Golden Triangle Tour Package India

    YanıtlaSil
  24. Thanks for such an informative post.
    Since 2008, we strive to provide Home interiors at affordable cost do check us out.
    Modular kitchen in Chennai

    YanıtlaSil
  25. It is for the first that I just visited your site and I find it really interesting! Congratulations! please visit for latesetnews

    YanıtlaSil
  26. Event management company professionals will tell you that strategizing for venue visitors is one thing and planning for virtual attendees is completely different. event marketing and biography introduction examples

    YanıtlaSil
  27. Thank you very much for this great post. One For The Road Jacket Arctic Monkeys

    YanıtlaSil
  28. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Fantastic read. Best top interior designer in bhopal service provider.

    YanıtlaSil
  29. Thank you very much for this great post.
    Hells Angels Vest

    YanıtlaSil
  30. Really Nice Blog for this current trends, really expecting more information from other blogs. Keep up your work. The Knowledge you transferred is really fantastic will definetly share your blog with other people as well.


    Free Architect Software
    7 Interior Design Elements
    Earthy Interior Design
    Neoclassical Interior Design
    Zen Interior Design
    Zen Interior Design Principles
    Traditional Interior Design Architecture
    Importance of Interior Design
    Interior Designers in Chennai

    YanıtlaSil
  31. It doesn't matter which language the content is written. So as a nature lover i'm really happy to gothrough your blog in a overwhelming manner. Our content writers have done some incredible content. Please do visit our blogs....

    Best Mobile Apps for Interior Design
    Classic Indian Style Interiors

    YanıtlaSil
  32. The great website and information shared are also very appreciable. yeezy gap round jacket

    YanıtlaSil
  33. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch. 룰렛".


    YanıtlaSil
  34. I really enjoyed reading your articles. It looks like you’ve spent a lot of time and effort on your blog. dmc 5 vergil coat

    YanıtlaSil
  35. Hii
    Thank you for sharing this. I'm glad you enjoyed reading the information, and thank you for sharing it with your friend who was conducting research on the topic.
    Here is sharing some RPA Developer Training information may be its helpful to you.
    RPA Developer Training

    YanıtlaSil