18 Aralık 2011 Pazar

İlk internetten alışveriş deneyimi- Pandora.


Merhaba herkese, upuzun bir aradan sonra tekrar yazmaya karar verdim. Aslında öncesinde de yazmaya ara verme kararı falan yoktu ortada ama her şeye karşı hevesim biraz kırılmış, kendimi hep yorgun hissediyordum. Sürekli sokaklarda dolanıp, arkadaşlarımla çok ama çok eğlenip sonra odama geri döndüğümde, -hiçbir şeye vaktim yok, çok mutsuzum diye mızıldıyordum. Ama hepsi geçti. Garip olansa bu durumun başlaması ve bitmesine sebebiyet verecek tek bir olayın dahi yaşanmamış olmasıydı.

Gelelim internetten alışveriş deneyimime. Bu dönem sürekli kitap aldım. Normalde de alıyordum ama bu sefer ders kitaplarım da bütçemi epey zorladı. Lisans döneminde bir ders kitabı bir dönem yeterken, lisansüstü olunca her hafta yeni bir kitap demek oldu. Hal böyle olunca ben her cumartesi parça parça kitap almaktan biraz yorulmaya başladım. Çünkü kitaplar hep son dakikaya kalıyor ve eğer bir de zor bulunanlardan biri ise, koşa koşa aramak zorunda kalıyordum. Ve ben de tüm bunlardan sonra internetten alışverişi denemeye karar verdim.

Aklıma ilk olarak Pandora geldi. Sitesi bence son derece güzel hazırlanmış, diğer bir deyişle user-friendly. Aradığım kitapların hepsini buldum. Tabi öncelikle bir hesap açtırdım. Sonra kredi kartıyla da siparişi verdim. Galiba 2 gün içinde geldi. Evet evet 2 gün. Güzelce paket yapılmış ve içine bir dergi ve kitap arası eklenmiş bir şekilde.

Ben çok memnun kaldım. Okulum ve dolayısıyla yurdum şehir dışında bulunduğundan ötürü acilen almam kitapları, yani hafta içinde şehre inemeyeceğim durumlarda internette almaya karar verdim.

Fiyatlara gelince, açıkçası bana çok da farklı gelmedi kitapçılardan. Hatta toplu alışveriş yapıyorsanız, birer ikişer liralık indirimler fark dahi yaratabiliyor. İdefix ile aynı kitapları sepete ekleyip hesaplattığımda, çok ufak bir fark vardı aralarında. Tabi her iki sitenin de yaptığı indirimleri bilemiyorum. Kitabına göre İdefix ya da Pandora daha hesaplı olabilir.

Kısacası, ben bu internetten alışveriş işini epey sevdim, her ne kadar raflar arasında gezinmenin yerini alamayacak olsa da. Hatta az önce Perşembe gününe kadar almam gereken bir kitabın siparişini bile verdim.

Siz hangi sitelerden alışveriş yapıyorsunuz? Bir acemi olarak tavsiyeye ihtiyacım var!

11 yorum:

  1. ben idefix ve kitap yurdundan alıyorum..sorunsuzlar..

    YanıtlaSil
  2. İnternetten bir kez alışveriş yaptım.Sitenin ismi

    okuoku.com

    intertten kitap satan tüm siteleri gez,daha uygununu bulacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kitapyurdu.com kiyat konusunda gayet iyi. Denemeni öneririm.

    YanıtlaSil
  4. ben kitapçıları gezerken rafta görüp impulse-buy denilen şeyi yapmadığım takdirde uzun uzun araştırıp internetten alıyorum kitaplarımı hep. yıllardır da idefix'den alıyorum ve gayet memnunum (ama pandora, okuoku, d&r ve kitapyurdu'nu hiç denemedim bile). eğer ingilizce kitap alacaksam robinson crusoe'dan alıyorum, online alışveriş siteleri var ve fiyatları ingilizce kitaplara göre çok iyi. ama oldu da orada bulamazsam, el mahkum amazon'un ingiltere şubesinden. böyle, az da olsa fikir verebilmişimdir umarım.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler Çavlan. Açıkçası bu internet alışverişi kitapla sınırlı kalmaz da ben de kredi kartı borçlarım altında ezilirsem diye korkmaya başladım. Ama bir o kadar da zevkli. Idefix için çoğu kişi Pandora'dan daha hesaplı diyor. Bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba kedi, :)

    ben de yıllardır idefix'ciyim. :) Hatta bir ara çok enteresan bir şey yaşadım onu da paylaşmak isterim. Not yazılan bir kısım var. Bir gün içimden oraya şöyle yazmak geldi.

    "Aldığım kitapları görüyorsunuz, az çok beğenilerimi ve zevkimi de kestirebilirsiniz. O yüzden bu sefer sizden bir hediye istiyorum. Bana ölmeden önce ellerimin değmesi gereken bir kitap hediye eder misiniz?" yazdım. :)

    Mail sistemi ile hemen yanıt geldi. "Değerli müşterimiz, bu şekilde hediye uygulamamız bulunmamaktadır." yazıyordu. Ben de içimden aman zaten yanıt vermeleri bile bir nezakettir diyerek bu isteğimi rafa kaldırdım.

    Kutuyu bir açtım! İçinden sipariş ettiklerim dışında bir kitap artı bir de CD çıktı. :)
    Kitap Giorgio Manganelli - 'Düzyazının ince sesi' idi, cd ise kızılderililerin etnik müzikleri ile ilgili bir şeydi. Çok sevinmiştim. O gün bugündür idefix'in benim için yeri ayrıdır. Başka da bir siteden kitap alışverişi yapmadım.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba nouvelle, izninle bu yazdığını blogda paylaşabilir miyim? (:

    YanıtlaSil
  8. Yaklaşık 2 ay önce verdim ilk siparişimi internetten. İdefix diyenlerdenim ben de :)Başka bir siteden alışveriş yapmadığım için karşılaştırma yapamayacağım. Müşteri hizmetleri çok hızlı ve sürekli olarak aktif. Sipariş verişimin ertesi günü elimde oluyor kitaplarım :)

    YanıtlaSil
  9. Kitapyurdu ve idefix'ten defalarca alışveriş yaptım. İkisinde de bir sorunla karşılaşmadım. Aslında sana tavsiyem alacağın kitapların fiyatlarını karşılaştırman. Kitapyurdu idefix'e göre daha hesaplı kalabiliyor.En son aldığım akrep ve semender isimli kitap idefix'te 2,40 TL iken kitapyurdunda 13,60 TL idi. Böyle şeyler de olabiliyor bazen =) Güvenilir siteler olduklarını söyleyebilirim.

    YanıtlaSil