27 Ekim 2013 Pazar

Blog tasarımını ne yapmalı, ne yapmalı?

Konumuzla ilgisi yok, ama ben bu kırmızı minip topçuklu bitkiyi çok seviyorum ve burada neredeyse tüm yol kenarlarını sarmış haldeler (:

Bu blog var olduğundan değişen çok çok fazla şey oldu. İçeriği değişti, benim üslubum değişti, ben değiştim, şehirler değişti ama bir tek tasarımı değişmedi. Tasarım deyince de kulağa afilli geliyor da şu an kullanmakta olduğum blogspotun temalarından biri sadece. 

Açıkçası blogun görselliği konusunda tek bir kriterim var sanırım, gözü yormasın. Gözü yormadığı sürece gerisi gelir gibi geliyor bana. Ama artık biraz sıkılmaya başladım, değişiklik istiyorum. Ve itiraf etmek gerekirse biraz fazla basit geliyor bazen gözüme şu anki hali.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Yardımdan kastım yorumlarınız (: Mesela şu konularda bana bir şeyler söylerseniz çok mutlu olurum:

  • Sizce blogda
    • eksik olan nedir?
    • gereksiz olan nedir?
    • kullanışlı olan nedir?
  • Blog tasarım işini kendim halledebilir miyim yoksa bu işi bilen birilerinden yardım mı almalıyım?
  • Genel olarak göz yorucu bir site/blog tasarımı sizce nedir?
Azıcık vakit ayırıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dinlenmeli ve bol şahaneli Pazar dilerim (:


3 yorum:

  1. Merhabalar, bence tasarımın sadeliği gayet güzel. Sadece arşiv bilgisi koyarsan daha da işlevsel olabilir blog.(Yeni tanışan birine blogda daha rahat gezinme imkanı verir.) Daha önce kategoriler yoktu, onlar da güzel oldu.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, ellerine sağlık, zevkle okuyoruz yazdıklarını :)

    YanıtlaSil
  2. Bence göze çarpan tek bir eksiklik var o da Header. Şöyle kedili kitaplı londralı, hatta olabilirse -senin el yazını ve çizimlerini çok beğenen bir insan olarak- kendi elinden bir şeyler çok sempatik olabilir diye düşünüyorum :D

    Onun haricinde renkler ve sadelik çok güzel. Yine de biraz daha değişiklik istiyorum dersen, bu yandaki Şeyler yine tek tek Header ile uyumlu biçimde yerini alabilir. ( Bu cümle çok anlatım bozuklu oldu ama düzgünün kurmayı başaramadım :D )

    Umarım yardımım dokunmuştur :)

    YanıtlaSil
  3. Bence gayet güzel, sade ama öylesine yapılmış gibi durmayan bir tasarımın var. :) Belki bir resimli header eklenebilir.. Ben de bu günlerde tasarım, tema vs.. arıyorum bloguma. Zor işmiş. Seninki gerçekten hoş. :)

    YanıtlaSil