23 Şubat 2011 Çarşamba

3. mini anket sonuçlandı!

Bu seferki mini anket sorusu, kitap okurken sayfalara not almakla ilgiliydi, hatırlarsınız. Önemli gördüğünüz, hatırlamak istediğiniz kısımların altını çizmek de buna dahil. Sonuçlara gelirsek...

Ankete 27 kişi katılmış
3 kişi, ben kitaplarıma dokunamam, asla işaretleme yapmam demiş
10 kişi, evet evet ben genelde karalarım bir şeyler sayfalara demiş
14 kişi de, eh işte ara sıra demiş

Ben ne dedim peki? Bazen dedim. Ama tabi bu elimdeki kitaba göre değişir. Eğer ders için okuduğum bir kitapsa, kurşun kalemle (uçlu kalem sevmiyorum) ufak işaretlemeler yaparım. Keyfi okuduklarımda ise ufak post-itler kullanıyorum, size de öneririm. Bir de ben kütüphaneden çok kitap alıyorum, her ne kadar bazı zeki insanlar hunharca karalasa da bu kitapları ben yapamıyorum. Çıktısını aldığım akademik makaleleri okurken ise renk renk fosforlu kalem kullanıyorumi favorilerim de mavi ve pembe.

Ben kitap sayfaları üstünde işaretleme yapmakta hep kararsız kalıyorum. "Aman sen de, bu da sorun mu!" demeyin, bence önemli. Kitaplar tertemiz kalsın demiyorum ama açıkçası sapsarı fosforlu kalemlerle işaretlenmiş bir kitap da bence biraz sevimsiz. Her neyse, kitaplar okundukları sürece sayfalara bizim eklediklerimizden pek şikayetçi değillerdir herhalde... 

Kendi tarzını paylaşan herkese teşekkürler (:

4. ankete göz atmayı unutmayın!

11 yorum:

  1. Ben işte o karalayanlardanım hehe :) Yoksa cidden okuyamıyorum sürekli not alıyorum falan, romanlarda bile!

    YanıtlaSil
  2. Kitaplardan zevk almanın bin çeşit yolu var (: Ne güzel sen de kendininkini bulmuşsun.

    YanıtlaSil
  3. Ben de kütüphaneden alıyorum kitapları, nasıl kötü sayfalar çıkıyor karşıma, karalanmış çizilmiş yazılmış...onları görünce içim acıyor sızlıyor...
    Hiç bir zaman yazmam kitabın üzerine en ufak bir nokta bile koyamam...

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok kızıyorum onlara Zeynepcim. Hatta en son aldığım kitabı eski okuyan sanırım bir kova kahveye batırıp çıkarmış, şu an tüm sayfalar dalgalı ve kahverengi.

    YanıtlaSil
  5. Birde bir kaç sene öncesinde, sayfa aralarından telefon numaraları çıkardı isim falan yazardı, şimdi ise twitter adresleri çıkıyor :) E teknoloji gelişiyor onlarda geliştiriyorlar kendilerini :)

    YanıtlaSil
  6. bende hoşuma giden bölümleri işaretliyenlerdenim.ama sebebim çok farklı..ileride tekrardan okuyacağım için aynı kitabı,işaretlidiğim yerdeki duyguyu düşünceyi,halen ilk okduğum zamanki gibi yaşıyormuyum,yoksa görüşüm değiştimi diye kendimi tartmak için yapıyorum bunu.ama kesinlikle kitaplara aşırı zarar verilmesne karşıyım.ipin ucunu kaçırmada,adabınca yapıyorum yapıcağımı.

    YanıtlaSil
  7. Kitap aralarından çıkan her şeye bayılıyorum ve saklıyorum. Bazen otobüs biletleri çıkıyor, çok sevimli bence (:

    Mehmet, kesinlikle haklısın. Bazen insan unutmamak istiyor belli kelimeleri..

    YanıtlaSil
  8. Kitaplarıma dokunamam, asla işaretleme yapmam diyenlerdenim ben de. İşin içine biraz da takıntı girince bazen kitap sayfalarını bile dikkatle değiştirirken buluyorum kendimi.

    YanıtlaSil
  9. Annem aynen senin gibi, hala kitaplarını kaplıyor (: Zor değil mi bu kadar titiz olmak kitaplar konusunda? Ben rahatım sanırım.

    YanıtlaSil
  10. Alışkanlık olunca zorluğu da olmuyor aslında :)

    YanıtlaSil
  11. ben hiç çizemem kitapları. haa ama üni'deyken ders kitaplarının canını çıkartıyordum, o ayrı:)))

    YanıtlaSil