6 Şubat 2011 Pazar

Bol güneşli bir Pazar günü ve portakal suyu

Umarım bugün dışarıda olmanıza engel olacak işleriniz yoktur ve güneşin tadını çıkarıyorsunuzdur. Ben sabahtan uyanır uyanmaz çıktım, buzlu portakal suyumu içtim. Sonra bu aralar fazlasıyla dağılmış olan evim vicdanımı rahat bırakmadı ve gözleri arkada, eve geri döndüm. Ama temzilik operasyonu başarıyla tamamlanır tamamlanmaz kendimi yeniden dışarı atmayı planlıyorum.


Sabah portakal suyuma eşlik eden bir adet Patrick Modiano (Bir Sirk Geçiyor) vardı. Çok hoş bir tesadüfle karşılaştım tam da pipet ile hüpletirken elimdeki turuncu içeceği. Satırları aynen aktarıyorum, olur ya bugün sizin de favori içeceğinizdir...


"Gençliğinde, Roma'da, arkadaşlarıyla birlikte bir kafenin terasında oturduklarını anlatıyordu bana. Portakal suyunu en uzun sürede kim içebilir diye aralarında yarışırlarmış. Çoğunlukla da, yarışma öğleden sonra başlayıp akşama kadar sürermiş." 


Hala bitmedi bu roman, pek de ince olmasına rağmen. Yolu yarılamama rağmen ortada bir sirk yok! Arayışım devam ediyor. Akşama doğru yazısı gelir diye tahmin etmekteyim.


Bu güzel günde, yakınlarımda olsa mutlaka bir hayvanat bahçesine giderdim. Size yakın bir yerlerde vardır belki de? Bence gidin bakın onlar güneşin tadını nasıl çıkarıyorlar? En çok nerelerini ısıtıyorlar (:


Sirk dedim, hayvanat bahçesi dedim. Benim aklıma hem benim hem babamın, annemin çocukluğunun en tatlı detayı olan Fil Bahadır (Pak Bahadur) geldi. İzmirliyseniz bilirsiniz, değilseniz duymuşsunuzdur. Hiç görmediyseniz onu, umarım çocukluğunuzda onun yokluğunu telafi edecek güzellikler yaşanmıştır. Mutlaka yaşanmıştır. 
O artık yaşamıyor, çocukları mutlu etmekten emekli oldu. Umarım kocaman pembe bulutlar üstünde tombul ayaklarının üstünde zıplıyorsunudr ve çok mutlusundur. 


Nereden nereye, demek bugün Fil Bahadır'ı anmak, anaokulunda senin kafesinin önünde beni görmen için Bahadır diye sesimin yettiği kadar bağırışımı hatırlamak da varmış... 


Herkese iyi Pazarlar.

4 yorum:

  1. dolapta bir - iki kilo portakal var ve evde tekim
    bunları yiyeceğim yok en iyisi sıkıp içeyim dedim. sonra dışarı çıktım akşam oldu, yarına kaldı =))

    dün de toby tyler diye bir kitap aldım
    evden kaçıp sirke katılan bir çocuk hakkında

    ilginç =)))

    YanıtlaSil
  2. Tüm ipuçları bizi ufak bir polisiyeye mi sürüklüyor dersin? En kısa zamanda aramızdan biri Agatha Christie okumalı belki de? (:

    YanıtlaSil
  3. ocak ayı başında okudum bi tane
    bi tane de satın aldım bekletiyorum: cinayet kulübü
    bi tane deee almak istiyorum roger bilmemkim cinayeti =))
    şimdiden yazıyım da blogunda bi yerde görmeden önce yazılı kanıtım bulunsun =)))

    YanıtlaSil
  4. Çok güldüm(: Tamam haberim var artık, kanıt olduğuna göre.

    YanıtlaSil