18 Şubat 2011 Cuma

İkinci mini anket sonuçlandı

Biliyorum çok yaratıcı bir soru değildi. Fakat ben merak ediyorum insanların nereden kitap alışverişlerini yaptıklarını. 


Soruya 35 kişi katılmış, cevaplar şöyle olmuş

11 kişi (%35) - internet 
27 kişi (77%) - kitabevi 
14 kişi (%40) - sahaf demiş


Ben Amazon'dan 1-2 kere burada bulamadığım kitapları getirtmiştim. Onun haricinde internet üzerinden hiç kitap alışverişi yapmadım. Daha doğrusu internet üzerinden alışveriş yapmıyorum. Nedenini gerçekten bilmiyorum. Başlarda güvenli olmadığına inanıyordum fakat artık son derece güvenli yollardan alışveriş yapılabildiğine ikna oldum. Sanırım sadece alışamadım.


Kitabevi olarak da en çok Kadıköy'de bulunan Penguen'den kitap alıyorum sanırım. Aradığım her kitabı da buluyorum. Bir de İçerenköy Karfur'daki Remzi Kitabevi. Evime yakın oluşu nedeniyle oraya da epey sık uğruyorum.


Sahaflara gelince daha önceki bir yazımda dediğim gibi bu konuda çok deneyimli değilim fakat öğreniyorum. Sahaf severlerin internet alışverişi severleri geçmesine şaşırdım, birazcık da sevindim.
Cevaplayan herkese teşekkürler. 


3. soru hazıır!

3 yorum:

  1. Yurtdisinda olunca internet yegane dost!

    YanıtlaSil
  2. İnternetin işleri kolaylaştırdığı su götürmez bir gerçek fakat ben hissetmeden alamıyorum istediğim kitabı. Birkaç kez internetten alma girişimim oldu, son anda iptal ettim işlemi. Onun yerine çıkıp birkaç gün aradım ve buldum.:) Alışveriş yapmaktan nefret eden biriyimdir normalde ama bir kitapçıda saatlerimi geçirebilirim. Ne sinir kalıyor ne stres! :)

    YanıtlaSil
  3. Her ikinize de katılıyorum. Ben yurtdışında yaşayanları tamamen unutmuşum (: Kitapçılar, raflar, kitap yığınları güzeldir!

    YanıtlaSil