10 Ağustos 2011 Çarşamba

16. Mini anket sonuçlandı!


Herkese merhaba,

16. ankete gelmişiz, inanılmaz! Zaman gerçekten çabuk geçiyor. Niyeyse benim günlerim bir türlü geçmek bilmiyor. Hemen Eylül gelsin İstanbul'a döneyim istiyorum. Oysa bir bekleyenim falan da yok. Ben de bunu, gelmesi yakın aşırı keyifli İstanbul günlerinin bir işareti olarak algılıyorum.

Gelelim ankete.
Bu anketin sorusu şöyleydi: Okuduğunuz ilk kitabı hatırlıyor musunuz?

Toplam 40 kişi katılmış.
18 kişi hayır demiş
22 kişi de evet.

Açıkçası ben evet diyenlerdenim ama çok da emin değilim. Birkaç sene önceye kadar hafızama gerçekten çok güvenirdim, ilkokul birinci sınıftaki insanların bile tümünün adı soyadı ezberimdeydi. Büyük olasılıkla üniversitedeki aşırı yüklemeden dolayı beynimin bir bölgesi onarılamaz bir şekilde bozuldu. Günleri unutacak hale geldim.

Bana kalırsa okuduğum ilk kitap Roald Dahl'ın Dev Şeftali adlı kitabı. Ama çok emin değilim, dediğim gibi. Çocuk Kalbi ve Küçük Prens de ihtimaller arasında.

Bir insanın okuduğu ilk kitap bana kalırsa gerçekten çok önemli. Sonuçta bilinçaltı diye de bir gerçek var. Sıkıcı ve sonu gelmez bir kitap eğer ilk kitabı olursa bir çocuğun, okumaktan sonsuza dek nefret etmesi çok normal. Neyse ki 10 yıl öncesine göre dahi çok ama çok güzel çocuk kitapları var. Özellikle Yapı Kredi Yayınları'nınkilerini çok beğeniyorum. Aklınızda bulunsun.

Sizin okuduğunuz ilk kitap neydi?

Sevgiler.



2 yorum:

  1. İlk kitap diyince ben şu okumayı öğrenir öğrenmez okuduklarımızı düşünmüştüm. Aklıma gelmemişti, hayır dedim. Ama sanırım şimdi buldum: Paytak Ördek =)))
    ilk olmasa da unutamadığım: Uçurtmam Bulut Şimdi'dir
    bir de tabi Şeker portakalı

    YanıtlaSil
  2. Pal sokağı Çocukları :)

    YanıtlaSil