23 Nisan 2013 Salı

18. İzmir Kitap Fuarı



 
Haber verdiğim gibi dün sabahtan kalkıp gittim kitap fuarına. Bu sebeple fuar çevresinde daha önce hiç gitmediğim yerleri de gördüm. Alt katları lastikçi olmuş eski evlere üzüldüm, İzmir’i aslında çok az bildiğimi farkettim. Ve fuar yine çok hoşuma gitti, yemyeşildi. Artık çok popüler olmasa da her yaz sonu fuarda firmaların geldiği büyük bir “fuar” olur. Biz her sene giderdik, ben her sene kaybolurdum. Adım anons edilir ve beni genelde bir ağacın altında oturmuş ağlarken bulurlardı. Onca seneden sonra değişen bir şey olmadı, fuar alanını bulana kadar iki polise bir de yaşlı teyzeye sordum.
Öncelikle size aldığım onlarca kitabı gösteremeyeceğimi üzüntüyle bildiririm. Maalesef para biriktiriyorum, ve kitap alamadım, evde okunmayı bekleyen onlarca kitap olduğunu aklıma getirerek kendimi avuttum. Bir yanım buruktu yine de.

Kitap fuarlarında sizin nasıl oluyor bilmiyorum ama benim halihazırda aklımda bir liste oluşmuş oluyor. Önce onların standlarına uğruyorum, harcayacak param varsa da ilk önce o yayınevlerinin kitaplarını alıyorum. Bu sefer de öyle oldu zaten. Tek fark, kitap yerine katalog aldım.
İzmir kitap fuarı nasıldı derseniz, ben erken gittiğimden epey sakindi, öğrenciler henüz hücum etmemişti. Standlardaki görevliler çok güleryüzlüydü. İndirimler ise epey iyiydi, %50’ye varan yerler vardı. Bir de kitap fuarlarının güzel yanı, popüler serileri indirimle alabilmeniz. Özellikle İthaki'den tek tek aldığınızda 150 liraya gelecek seriler, 25 liraya bile satılıyordu. İstanbul’da nasıl oluyor bilmiyorum ama İzmir’de sınav ve test kitaplarıyla normal kitapları (edebiyat yani) ayrı salonlara koymuşlar, çok mantıklı olmuş.

İletişim, Doğan, Sel, Can ve Metis'in epey büyük standları vardı. Bilgi Üniversitesi Yayınları'na ise uğramayı unutmayın derim ben. Can Çocuk ise önü en kalabalık olanlardan biriydi, ellerinde katalog dahi kalmamıştı. Ömer Seyfettin ve birkaç yazarın daha her yerde bulunmaya kitaplarını Bilgi Yayınları'nda bulabilirsiniz, tekrar basıldıklarını fuar sayesinde öğrendim. Penguen'in ise yanlış görmediysem iki tane devasa yeri vardı, elbette ilgi çoktu.

Tüm bunların haricinde, 2013 İzmir Kitap Fuarı her kitap fuarı kadar dolu ve saatlerce dolaşılasıydı. 28 Nisan’a kadar açık olacak fuarın daha detaylı programına ulaşmak için şuraya tıklayabilirsiniz. Kapılar sabah 11’de açılıyor bir de.

 

2 yorum:

  1. Gözlerim seni aradı, belki yanımdan geçip giden sensin diye baktım herkese :) Belki sen de beni gördün kimbilir? (: 'Melinistik'

    YanıtlaSil
  2. Okul ve eğitim kitapları standlarını bu sene ilk kez ayırdılar. Güzel olmuş, hem diğer standları büyütmüşler hem de yeni yayınevleri vardı.

    YanıtlaSil