13 Eylül 2011 Salı
Kurşun kalem mevzusu.
Bir süredir bu yazıyı yazma fikri vardı aklımda. Kitap yazılarına da ufak bir ara verdim, farkındasınızdır belki. Hem elimdeki kitap çok uzadı, bitmiyor hem de ben bu ara epey telaş içindeyim, iyi bir kitap yazısı yazacak kadar yoğunlaşamıyorum. Haftaya bugünlerde her şey normale dönmüş olacak.
Gelelim kalemlere. Ama uçlulara ya da mürekkeplilere değil. Kurşun kalemlere!
Biliyorum. Kaç kişi kaldık hala kurşun kalem ile yazmakta direnen? Az. Ama ben vazgeçmeyi düşünmüyorum.
Sebebim de çok.
1.Uçlu kalemler ile yazınca, ellerime bulaşıyor, o da yetmiyor kıyafetlerim bile siyah oluyor. Hele bir de azıcık bastırarak yazanlardansanız, defterinizin temiz sayfaları bile iz oluyor, siyah siyah.
2.Azıcık bastırsanız bile uç *çat* diye kırılıveriyor.
3.Uç çok çabuk bitiyor hele bir de sınava çalışıyorsanız ya da sınavdaysanız. O sınav stresi arasında bir de uç koymaya çalışıyorsunuz kaleme. Bin türlü iş.
4.Kurşun kalemlerin kağıda değdikleri andan itibaren kendilerine özgü sesleri, hışırtıları vardır. Uçlu kalemlerden ancak mekanik tık tık sesler gelir. Bazen çok sinir bozucudur bu tıklamalar.
5.Daha küçükken, okul sıralarında arkadaşınızla şakalaşırken bacağınıza biri uçlu kalem saplayabilir ve bacağınızın içinde kalan o uç parçası sizinle bir ömür boyu yaşayabilir. Kurşun kalemler daha az vahşidir.
6.Kurşun kalemleri kalemtraşla yavaş yavaş açtığınızda, çok güzel tahtadan lüleler elde edebilirsiniz.
7.Kaliteli ağaçtan yapılma kurşun kalemler mis gibi kokar.
8.Kurşun kaleminizi isterseniz havalı topuzlar yapmak için kullanabilirsiniz. Uçlu kalemler aynı derecede başarılı sonuçlar vermez.
9.Saman kağıdına basılmış kitaplara not almak uçlu kalemle pek mümkün değildir, kağıdı delebilir. Kurşun kalemle böyle bir sıkıntı yoktur.
10.Bitmiş yani artık elinizde tutamayacağınız kadar küçülmüş kurşun kalemleri bir kavanozda biriktirirseniz hem çok şık bir ev eşyanız olur hem de bir nevi “bilgeliğinizin” somut kanıtına sahip olmuş olursunuz
11.Kurşun kalemler uçlu kalemlerden her zaman için daha ucuzdur.
12.Uçlu kalemler almanızdan sonra tahmini 5 dakika ile 1 sene içerisinde mutlaka bozulur, kurşun kalemin bozulması söz konusu bile olamaz.
13.Kurşun kalemler her zaman için nostaljiktir.
14.Uçlu kalemleri küçük çocuklar, yaşlılar, elleri titreyenler, hıncını kalem kağıttan çıkaranlar rahatlıkla kullanamaz fakat kurşun kalemi herkes kullanabilir.
15.Kurşun kaleminizi simetrik yapısı nedeniyle istediğiniz gibi, kitabınıza zarar vermeden kitap ayracı olarak kullanabilirsiniz.
16.Sıkıcı derslerde, ofiste bunaldığınızda kurşun kaleminize bir şey olacağından korkmadan baget olarak kullanabilir içinizdeki rock starı ortaya çıkarabilirsiniz.
17.Kurşun kaleminizi baş ve işaret parmağınız arasında aşağı yukarı sallayarak süper bir illüzyon gösterisi ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.
18.Kurşun kaleminizle sırt kaşıyabilirsiniz, kafa kaşıyabilirsiniz eğer anaokuluna gidiyorsanız burun da karıştırmaya hakkınız vardır.
19.Sıkıldıkça dişleyebilirsiniz.
20.Eğer oyuncu bir kediniz varsa, çarşaf ya da yorganın altından kalemin ucunu gösterip geri çekip saatlerce onun delirmesini izleyerek eğlenebilirsiniz. Gözüne girmesinden kormanıza gerek kalmaz.
Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ne hoş bir yazı olmuş. her seferinde tükenmez kalem almaya gidip, 6-7 tane kurşun kalemle kırtasiyeden çıkan biri olarak bu yazıya ba yıl dım.sözlerime bir mani ile son veriyorum.
YanıtlaSilbabamın kızıyım
kurşun kalemlerin hastasıyım :)
Haha teşekkürler (: Maniye de bayıldım bu arada!
YanıtlaSilçok güzel bir yazı olmuş ben de çok seviyorum kurşun kalemleri:)
YanıtlaSilbitmiş kalemleri bende biriktirirdim :)
YanıtlaSiluzun zamandır kullanmadığım, artık sadece ösym'nin sınavlarında verdiği kurşun kalemlerim ve ben bu yazıyı okuduktan sonra barıştık..
YanıtlaSilteşekkürler..