22 Haziran 2013 Cumartesi

Happily Ever Paper

 



Yeni keşfettiğim bir markadan bahsetmek istiyorum size, Happily Ever Paper. Bahsettim, geçen gün psikologa gittim. Ofise girmeden önce farkettim ki yanımda defter yok. Bir şey yazacağımdan değil de, bana defter almak için bahane olsun yeter ki. Koştum hemen birkaç saniye içinde minik bloknot benzeri bir şey aldım. İncelemek için sonradan açıp baktığımda ise ba-yıl-dım!


 Kırtasiye yazıları yazmayı pek çok pek çok seviyorum. Yeni bir marka ararken iyi ki Happily Ever Paper çıktı karşıma. İlk olarak isimlerine bayıldım zaten. Sonra sitelerine girince gerçekten çok çok iyi bir iş çıkardıklarını anladım. Anladığım kadarıyla 'çevrecilik' en esaslı ilkelerinden biri bu markanın. Yaratıcılık ise hemen beraberinde geliyor. Kullanıcıların kendilerini farklı ve özel hissetmemeleri imkansız gibi. Sitelerine ise şuradan gidebilirsiniz, onun da tasarımı pek hoş. Ne demişler hemen karşınıza çıkan ilk sayfada?

"A notebook is not a mere collection of some papers. It is not an organization of wandering
random sheets. A notebook is something to think about and to write about. Not just to write in. Happily Ever Paper gives a clear answer to the question: When creativity comes together with craftsmanship, is it possible to change the definition of notebooks?"


Hemen tercüme etmeye çalışayım. Pek güzel bir çeviri olmazsa da kusura bakmayın.

"Bir defter sadece sayfaların gelişi güzel bir araya getirilmesi demek değildir. Başıboş kağıtların bir düzen dahilinde toparlanması değildir. Defter, hakkında düşünülesi ve yazılası bir şeydir. Sadece yazmak için varolmamıştır. Happily Ever Paper şu soruya son derece net bir cevap verir: Yaratıcılık el işçiliği ile bir araya geldiğinde, defterin tanımını değiştirmek mümkün müdür?"
 
Tasarım konusunda pek bir şey bilmem, anlamam da. Buna rağmen Happily Ever Paper defterlerini görünce bu sefer konunun yine defter olmasına rağmen bir şeylerin değişmiş olduğunu görebiliyorum. Sorularına cevabım "evet" bu yüzden.
 
Peki neler var koleksiyonlarında ve ben en çok neleri beğendim? Öncelikle kendi defterini kendin tasarladığın "selfbook" fikri çok hoşuma gitti. "Renew All" serisi ise çevreciliğinden ötürü en asil duyguların en insanlarına hitap ediyor, benim aldığımda minik defter de onlardan biri. Ve elbette "Incognitio"lar. Onlar çok ayrı ilginç. Ben sanki bu defterlerden İstanbul Modern'in mağazasında görmüştüm. Ama pek emin de değilim, belki karıştırıyorum.

Siteden alışveriş yapabiliyorsunuz hem de nerelerde bu defterlerden bulabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz. Markaya dair bir röportaja ise şuradan ulaşabilirsiniz.


4 yorum:

  1. Benim gibi defter ve kalem hastası biri için güzel bir yazı olmuş. Defterler çok güzel gözüküyor bide nerden aldın defteri Türkiye'de satılıyor mu? Sitede euro üzerinden gördüm fiyatları :))

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene sevindim (: Evet Türkiye'de satılıyor, zaten Türkiye'den çıkan bir marka. Ben de yabancı sanmıştım başta. Bak şuradan https://www.happilyeverpaper.com/stores hangi mağazalarda satıldığını görebilirsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim siteyi daha sonra ayrıntılı inceleyeceğim :))

    YanıtlaSil
  4. Hepsi harikalar (: Bu arada bir bloğum yok ama en sıkı takipçiniz olduğumu iddia ediyorum (: Kesinlikle bırakmayın bu işi bir harikasınız yaptıklarınızla :) Sevgiler.

    YanıtlaSil