17 Haziran 2013 Pazartesi

Plastik kaplardan bahçe yaratmak


Galiba tez yaza yaza tamamen aklım gitti. Her gün yeni bir uğraş buluyorum kendime. Bulduklarım arasında en sevdiğim, en gelecek vaat eden bu mini bahçe oldu. 

Nereden esti peki? Kavurucu yaz sıcakları öncesinde bahçelerin en güzel vakti şimdi. Bizim okulun bahçesinde ortancalar kendilerinden geçtiler, ağaçlar yemyeşil, beton çatlakları arasından bile turuncu minik çiçekler çıkıyor. Etkilenmemek imkansızdı. Ben de yemekhanede meyve konulan plastik yuvarlağa, bir de plastik bardağa bir şeyler yerleştirdim. Ekmedim, yerleştirdim. 

Soldaki yuvarlak plastikte çok değişik bir kaktüs türü var. Çok etli, elips şeklinde yapraklardan oluşuyor. Bir saksıyı çok hızlıca doldurabiliyor. Ona komşu olarak yol kenarında bulduğum, yoncanın biraz daha etlisi bir şey var. Pembemsi gövdesi var. Sağ bardakta ise ortanca. Çok çok iştahlı pembe ortancadan minik bir dal çaldım. Ondan pek umudum yok açıkçası, bardak da çok dar zaten. Bakalım, tutarsa bir mucize olur. 

Annemin ailesi toprakla uğraşıyor, ben de kendimi bileli kasabaya gidip geliyorum. Açıkçası kendimi daha bilgili bilirdim bu konularda, yanılmışım. Umarım bu minik bahçe büyük bir fiyaskoyla sonuçlanmaz. Ev bitkileri konusunda deneyimlilerden, komşunun petunyasından en az bir dal çalmışlığı olanlardan yardım bekliyorum.

11 yorum:

  1. Tez yazımı arasında yeni bir uğraş bulmak istiyorsanız gündemi ve ülkede olup bitenleri takip edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gündemi takip ediyorum. Bu yazı ise epey önceden yazdığım bir yazıydı, öylesine koyayım dedim. Ancak o kadar sert dile getirmişsiniz ki düşüncenizi üzüldüm açıkçası. Keşke öyle demeseydiniz. İki kaba diktiğim bitkinin bu kadar rahatsız edici olabileceğini düşünmemiştim. Sevgiler.

      Sil
    2. Sizi üzdüysem kusura bakmayın. Ancak bloğunuzu severek takip eden biri olarak ülkede bu kadar çok şey yaşanırken olanlara duyarsız kalmanız beni şaşırttı. Şahsi bir durum olmadığını belirtmekte fayda var sanırım.

      Sil
  2. Bana çok iyi geldi tam tersine. Herkes her dakika gündemi yazacak diye bir kural yok. Duyarsızlık başka birşey. Biraz da nefes alalım boğulacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim buna (: Hem bir sürü de konu birikti yazacak. Görüşmek üzere.

      Sil
  3. Ben de kendi adıma "Küçük Joe"ya katılıyorum..
    Bir de balkonda minik bir bahçe yapma düşüncem vardı, bu yazı o sebeple de ilgimi çekti,
    Teşekkürler Okuyan Kedi :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkonum olsa bir saniye düşünmeden işe girişirdim sanırım. Ama gidip saksıda hazır yetiştirilmiş bitkiler ve çiçekler yerine galiba oradan buradan bulduklarımı yetiştirmeye çalışırdım, garip ama çok iyi hissettiriyor insana kendisini. Bu arada ortanca tutmadı maalesef ama yuvarlak kapta kaktüs olmayan şeyin semiz otu olduğu ortaya çıktı (: ve inanılmaz hızlı büyüyor.
      benden de sevgiler.

      Sil
  4. Evdeki çiçeklere destek olsun diye sokaktan getirip saksıya sapladığımız bir dal parçası dut ağacı çıkmıştı, ve dut vermişti, yemiştik =) Tutsun diye diksek uğraşsak vermezdi ama olmuştu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun benzeri de annemin başına gelmişti. Bahçede güle destek olsun diye yerleştirdiği neredeyse kuru bir daldan fasulye yeşermişti ve biz de onu yemiştik. Kaderleri hep yenilmek olmuş (:

      Sil
  5. "Mucize Yiyenler" olarak toprak işlerine devam diyorum o zaman =)

    YanıtlaSil
  6. Ama nasıl da tatlılar, nasıl da şekerler ^^ Ben bir yerlerden bir şeyler bulup yetiştirme fikrine bayıldım; bu arada resimleri ilk gördüğümde sebze türünde birşeyler yetiştiriyorsun sandım, bizim burada pazarlarda falan çok moda oldu sebze / meyve fidanları =D açıkçası benim dee pek hoşuma gidiyor;))

    YanıtlaSil