3 Nisan 2011 Pazar

4. Mini anket (haftalar önce) sonuçlandı


Ve ben daha ancak kamuoyu ile paylaşabiliyorum bu durumu. Önce sorumuzu hatırlayalım tabi.

Yazarı olduğunuz kitabın arka kapağına fotoğrafınızı koyarmıydınız?

Ankete 39 kişi katılmış
10 kişi evet koyardım, profilime güveniyorum demiş
29 kişi hayır koymazdım, yaptığım işlerle gündeme gelmek istiyorum demiş

Ben, evet koyardım dedim. Nedeni de benim için çok açık. Arka kapakta fotoğrafını gördüğüm yazarla daha kolay iletişim kuruyormuşum gibi geliyor. Biliyorum çok basit bir ilişkilendirme fakat bende işe yarıyor. Bu ister yüzündeki her kırışıklığı bildiğim biri olsun ister kitabını ilk defa okuyacağım birisi.

Kendi kitabım olsa, kitabın içeriğinden bağımsız olarak, arka kapakta şööyle kocaman gülümsememle bir fotoğrafım olsun isterdim. 3 sene ortodonti tedavisi gördüm, bir işe yarasın düzgün dişlerim, öyle değil mi ama?

Şaka bir yana, benim hoşuma gidiyor bu durum. Bir de şunu fark ettim ki, eski kitaplarda daha çok var olan bir gelenekmiş sanırım bu. Yukarıdaki fotoğrafı çekmek için başucumdaki 10-15 kitaplık yığını şöyle bir karıştırdım da, ortaya çıkanlar annemin ve babamın kitapları oldu. 

Neyse, olur da aranızdan birinin kitabı çıkar, bu dediklerim kulağınıza küpe olsun. Olmadı, benim için imzalayacağınız baskının içine bir vesikalık iliştirirseniz sevinirim.


4 yorum:

  1. Yazarın fotoğrafını görmek benim için de onunla bir bağ kurmak gibi birşey, o yüzden ben de koyardım demiştim ankette. Bazen arka kapakta değilde kitabın iç kapaklarında da yer alabiliyor yazarın kendisiyle ilgili kısa bir bilgiyle birlikte, bence hoş bir ayrıntı.

    YanıtlaSil
  2. Aa! evet bak ben onu tamamen unutmuşum. Hani gömlek gibi kıvrılan kısımdan bahsediyorsun. Evet o da bir alternatif tabi.

    YanıtlaSil
  3. Ben böyle düşünmüyorum. Biraz macera mearklısıyım galiba. Yazarı görmiyim ama okuduklarımdan nasıl biri olduğunu kestirmeye çalışıyım isterim. Sonra da tahöinlerim ne kadar tutmuş diye bakarım tabi:)

    YanıtlaSil
  4. O da bir yöntem tabi (: Aslında önemli bir konuymuş bunu anladım, herkesin tercihi farklıymış.

    YanıtlaSil