9 Nisan 2011 Cumartesi

5. Mini anket sonuçlandı!


Sorumuz, sizin de hatırladığınız gibi şuydu:

Otobüs, vapur vb. yerlerde kitap okuduğunuzda, okuduğunuza gerçekten yoğunlaşabiliyor musunuz?

Ankete 41 kişi katılmış.
24 kişi, elbette okurum. Önemli olan niyet demiş.
17 kişi, yok benim yoğunlaşmam lazım dur kalklarla olmuyor demiş.

Ben kesinlikle okuyamıyorum. Açsam ya da toksam zaten hareket halindeki herhangi bir şeyde önüme bakmam mümkün bile değil. Ki zaten insan ya açtır ya da tok. Vapur ve uçak, kara taşıtlarına göre çok daha iyi okuma alanları benim için. Özellikle uçakta okumayı seviyorum ama yine de çok yoğunlaşmamı gerektirmeyecek, eğlenceli şeyler okumayı tercih ediyorum, çocuk kitapları gibi.

Midem bulanmasa yine de okumayı tercih etmem sanırım otobüste, çünkü ilgini dağıtacak o kadar çok şey var ki. Elindeki kitabı yanındakinin de okumaya çalışması ise işin tuzu biberi.

Kısacası, ben en güzel en huzurlu şekilde, ısısı ortalama değerlerde, mümkünse azıcık loş ve sessiz ortamlarda okumayı seviyorum. Belki de en çok yatakta okumamın, yatağımı koltuklardan çok kullanmamın sebebi budur.

Fikirlerini paylaşan herkese bir sürü teşekkür, yeni ankette görüşmek üzere!

7 yorum:

  1. anketi kaçırmışım
    eskiden ben de okuyamazdım, okuyamaya zorlaya zorlaya alıştırım kendimi
    işten eve dönerken yolda okuyorum hep kitaplarımı :D

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok denedim ama olmadı, oysa İstanbul gibi bir şehirde, hayatının yarısı yollarda geçiyor.

    YanıtlaSil
  3. Yolda okunan kitabın tadı başkadır, hele Refik Halid gibi elinden tutup dakikasında seni 100 yıl öncesine götüren yazarlar varken! :)

    Kitap göz koordinasyonu için çalışmak gerekiyor biraz. Büyük puntolu kitaplar başlangıç olarak iyidir. Dergi de okunabilir.

    YanıtlaSil
  4. Dergi evet bazen okunabiliyor, büyük puntolu kitaplar aklıma gelmemişti, deneyebilirim.

    YanıtlaSil
  5. ben okuyamıyorum, midem çok bulanıyor maalesef:(

    YanıtlaSil
  6. @Judy Abbott,

    Şekersiz çay içmeye benziyor aslında yolda kitap okumak. İlk başta ters geliyor, kimyamız bozuluyor, çünkü kitap okuma sabit bir yer istiyor aslında. Ancak bir yolculukta rahatımız yerindeyse bir sayfa bile okusak büyük faydası var, fotoğraf kitapları, dergiler iyidir başlangıç için, bazen okumak şart değil, sadece fotoğraflara bakılabilir, başlıklar okunabilir, bir nevi ön okuma yapılabilir.

    YanıtlaSil
  7. @Mehmet Bizans : benim çocukluğumdan beri böyle ama kaç kere denedim olmadı, telefon mesajı bile okuyamam arabada, otobüste :(((

    YanıtlaSil