18 Nisan 2011 Pazartesi

7. Mini anket sonuçlandı!


Soruyu hatırlıyorsunuzdur büyük ihtimalle fakat ben bu aralar kafası meşgul olanlar için bir kez daha tekrarlayayım:

Kitaplığınızda kitaplarınız üst üste mi yoksa yan yana mı durur?

Ankete 30 kişi katılmış.
24 kişi ben kitaplarımı yan yana koyarım, klasik iyidir demiş
6 kişi de üst üste koyarım, böylesi daha kural dışı demiş

Öncelikle kabul etmeliyim ki, “her ikisi de” şıkkını eklememek benim hatam oldu. Bu nedenle, 100% gerçekleri yansıtmıyor olabilir bu anket.

Aslında benim kitaplarım Türkiye’nin 3 coğrafi bölgesine dağılmış durumda. Üniversite öncesi kitaplarım Ege bölgesindeki evimizde. Üniversite yılları kitapları ise Marmara ve Karadeniz bölgelerinde. Bu nedenle tek bir kütüphaneden bahsedemeyeceğim. Ama son yıllarda en aktif kitaplığım, İstanbul’daki evimde. IKEA’dan alınmış, oldukça mütevazi beyaz bir kitaplık. Denge konusunda biraz sıkıntı yaşasam da genel olarak memnunum. Bir türlü lafa giremedim, kitaplar da üst üste işte bu raflarda. Elbette altında çok büyük bir neden yok ama böyle daha rahat ediyorum bir de yaptığım denemeler sonucunda, böyle daha az yer tutuyor kitaplar. Evet, bazen alttakileri çekip almak zor olsa da, şimdilik böyle dizmekteyim.

Bir arkaşımın yöntemi de hoşuma gidiyor, size de anlatayım. En az benim kadar okumaktan zevk alan bu kişi, kitaplarını okuyup okumadığına göre diziyor. Yani, okumadıkları onu ayakta bekliyor, okudukları ise yan gelip yatıyor. Bence oldukça akıllıca ve sevimli bir yöntem bu.

Belki Twitter’dan takip ediyorsunuzdur, dün sabahtan beri Samsun’dayım. Kendi evimde olsam, kitaplığımın fotoğrafını çeker koyar, size kanıtlarımı sunardım. Neyse artık başka yazıya kısmetmiş. Bu arada, Karadeniz garip bir yer! Ya yağmur yağıyor, ya da yağmadığı zamanlarda da sakin sakin çiseliyor. Yani tepeniz hiç kuru kalmıyor. Ailem bir süreliğine buraya taşındı, henüz eve alışmaya ve tatilin tadını çıkarmaya çalışıyorum. Elbette yanımda bir bavul dolusu kitap. Sanırım burada kitap satılmıyor sandım. Karadeniz fotoğrafları bekleyenler var, en kısa zamanda gelecekler. Önce evden çıkmam lazım üzerimdeki miskinliği atıp, elimi kağıt kalemden koparıp. Benden haberler böyle, umarım herkesin keyfi yerindedir. Söz verdiğim gibi, bu akşam da bir kitap yazısı gelecek. O zamana dek keyifli bir akşam geçirip, Pazartesi gerginliğini atmanız dileğiyle...

Ankete katılanlara teşekkür ederim. Bir sonraki anket sorusu için aklınızda bir fikir varsa bana lütfen mail atın ya da Twitter’dan ulaşın. Anonim kalma gibi bir isteğiniz var ise, Formspring tam size göre. Yeter ki değişik anket soruları cevaplayalım. Bu soruyu mesela Ayşe yolladı, ona da tekrar teşekkürler.
Bir sonraki ankette görüşmek üzere!

3 yorum:

  1. Kitapların yan yana dizilmesi lazım. Mutlaka ve Mutlaka.
    Üst üste dizilirlerse hava alamıyor ve sararak çabuk çürüyorlar. Bu bir arşivcilik ve kütüphanecilik kuralı. Bilimsel araştırmalar sonucu bulunmuştur.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten mi! Şu an ufak çaplı bir panik yaşıyorum. Eve döndüğüm an ilk yapacağım şey düzeltmek olacak.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada raflara üst üste dizince daha fazla ağırlık yüklemiş oluyorsun muhtemelen bu sebeple de denge sorunu yaşıyor olabilirsin, tabiki monte ederken bir yanlışlık yapılmadığını varsayıyorum.Kitaplığın fotoğrafını çekince daha iyi anlayabiliriz kanımca.Bu durumda fotoğrafını çekip eklemen elzem oldu :)

    YanıtlaSil