3 Eylül 2011 Cumartesi

Mükemmel bir evlilik teklifi.


Evleniyorum mu sandınız? Yok daha değil. Aday bile yok. Neyse.

Bugün tam bir Küçük Prens günü oldu. Çok da güzel oldu.
Şunu fark ettim, mükemmel bir kitap olmasının yanısıra, aynı zamanda son derece hoş bir evlenme teklifi repliğini de içinde barındırıyormuş! Sanırım ben son zamanlarda gereğinden fazla düğüne gittim. Neyse, yine de sizin aklınızın bir köşesinde bulunsun hani evlenmek falan isterseniz "O" kişiyle.
Tavuk kısmını sizin hayal gücünüze bırakıyorum, oraya uygun başka bir kelime bulabilirsiniz bence.
Bu alıntıyla evlilik teklif eder de kabul edilirseniz, düğüne beni çağırmayı sakın unutmayın!

Birden aklına bir fikir geldi.
"Benim yaşamım çok tekdüze," diye anlatmaya başladı. "Ben tavuk avlıyorum, insanlar da beni. Bütün tavuklar birbirine benziyor, bütün insanlar da... Bu yüzden çok sıkılıyorum. Ama beni evcilleştirirsen yaşamıma güneş doğmuş gibi olacak. Duyduğum bir ayak sesinin ötekilerden farklı olduğunu bileceğim. Öteki ayak sesleri beni köşe bucak kaçırırken, seninkiler tıpkı bir müzik sesi gibi beni çağıracak, sığınağımdan çıkaracak. Hem bak, şu buğday tarlalarını görüyor musun? Ben ekmek yemem. Buğday benim hiçbir işime yaramaz. Buğday tarlalarının da hiçbir anlamı yoktur benim için. Bu da çok üzücü. Ama senin saçların altın sarısı. Beni evcilleştirdiğini bir düşün! Buğday da altın sarısı. Buğday bana hep seni hatırlatacak. Ve ben buğday tarlalarında esen rüzgarın sesini de seveceğim..."


3 yorum:

  1. küçük prens bu ! her satırı anlamlı ve keyifli..

    YanıtlaSil
  2. Derinlemesine, çok hoş bir çıkarım.

    O'nun saçlarının da sarı olması lazım galiba. :)

    YanıtlaSil
  3. selamlar.... az önce Google a 2 anahtar kelime grubu girdim. "küçük prens" "evlenme teklifi" ve ilk çıkan sizin bloğunuzdu. :))
    cuma gün yani 14 şubatta bu satırlar eşliğinde evlenme teklifi aldım. içinde bu satırların da yazdığı birkaç bölümü okuduktan sonra " ve küçük prensin kutusu vardır" diye eklediii.... ve malum kutuyu çıkarttı:))) Allahımmm.... kutunun içindeki pırlantadan milyonlarca kez daha değerliydi bu teklif benim için:)))

    YanıtlaSil