24 Haziran 2013 Pazartesi

Kalem kutunun içinde ne var?


Öncelikle, "YETER ARTIK BURASI KİTAP BLOGUé" diyenler, biliyorum epey ortaya karışık bir yere döndü burası ama çok yakında 4 kitabın yazısı burada olacak. Bir de konuk olarak erkek arkadaşım son günlerin popüler kitaplarından biri hakkında bir şeyler yazacak. Az kaldı yani. 

Şimdi gelelim bugünkü konuya. 

Bu aralar neden bilmiyorum sürekli video çekmemin gerekliliğine dair mailler alıyorum (: Evet, ben de çok seviyorum envai çeşit video izlemeyi ama ben yapamam sanırım. Diyecek bir şey bulamam, sesim garip çıkar vs. Ama bilmiyorum, belki bir gün ona da el atabilirim. En çok da kalem kutumun içindekileri merak edenler var. Açıkçası gösterecek çok sıradışı bir şeyim yok. Özellikle şu yoğun çalışma temposunda elime geleni atıyorum kalem kutunun içine. "Yüksek lisansta da kalemkutu mu kullanılırmış!" diyenleri duyar gibiyim. Ama kullanmazsam hayat benim için daha da zorlaşır. Dediğim gibi, herkesin bildiği, kullandığı şeyler var bende de. Ama belki birkaç şey önerebilirim. Çok fazla marka adı geçtit, ben nedense rahatsız oldum. Neyse. Başlıyorum.

1. Kalem kutusu ve gündelik çanta konusunda Eastpak ve Kipling en çok kullandığım, en rahat ettiğim markalar sanırım. Yapıldıkları malzemeden dolayı epey hafifler. Böylelikle ben içlerini tıka basa doldursam da külçe gibi olmuyorlar. Bu kalem kutusu da en sık kullandığım sanırım. Büyükçe bir şey olduğundan çok şey alıyor. İki gözü var, bir büyük (kalemler için), bir de küçük. Bu küçük göz özellikle çok kullanışlı. Kendi içerisinde de daha küçük 3 gözü var. Desenini çok seviyorum.

2. Bu renkli, yer işaretleyici post-itlerden kaç set bitirdim son 4-5 senede bilmiyorum. İlk başlarda fiyatları epey fazlaydı, artık normale döndü. Büyük olan Post-it markasının, üzerine kalemle yazılabiliyor. Daha küçük olanın markasını bulamadım, ona kalemle not almak mümkün değil maalesef. Siz de kullanmayı düşünürseniz, Morning Glory markasını da öneririm. 

3. Elbette post-it. Klasik açık sarı. Bunlardan da çok kullanıyorum. Bir de çok güzel bir koyu mavi rengi var şu an satışta, beğenebilirsiniz. Bazen elim kısmen daha ucuz post-itlere gidiyor ancak aldığıma pişman oluyorum. Ya yapışkanı çok az oluyor, ya da tam tersine o kadar güçlü oluyor ki sayfadan parça parça alıp götürüyor. 

4.  Pek sevimli kitap ayracım. Sevgilimin hediyesi. Mıknatıslı kitap ayraçlarını bu aralar çok sık kullanıyorum, kayıp düşmemesi, özellikle çanta içinde, işime geliyor. Daha önce şurada tanıttığım markanın bir ürünü. 

5. Bu dev tutma şeylerinden o kadar çok aradım ki, sonunda buldum. Okunacak makaleleri ya da not alma kağıtlarını bir arada tutma konusunda çok işe yarıyor. Aynı zamanda mutfakta da, ağzı açık paketleri kapamak için de kullanılabiliyor. Farklı boyları var. Aman parmağınıza dikkat edin, ben geçen gün sıkıştırdım ve çok feci bir şekilde kan topladı. 

6. Elbette silgi ve uç. Genelde çok yumuşak uçları tercih ediyorum. Silgi konusunda ise epey farklı markanın ürününü kullanıyorum. Elde yağlı bir his bırakmayan, kağıdı yırtmayan ve boyamayan her silgiye de kapım açık. Ancak Milan'ın o garip kokusuna ayrı bayılıyorum. 

7. Garip ama uçlu kalem kullanmaya çok yeni başladım. Kendimi bildim bileli klasik kurşun kalem kullanıcısıyımdır hala da mekanik kalemlere elim çok gitmiyor. Şu aralar ise Legami'nin (yazısı yakında) uğur böceklisini kullanıyorum. Bir sürü, çok sevimli başka deseni de satılıyor. Ve işin güzel yanı tahtadan değil de sanırım atık kağıt benzeri bir maddeden yapılmış. Kurşunu ise çok yumuşak. Diğeri ise hepimizin bildiği, Faber-Castell silgili Mercan. Rengi, silgisi bana ilkokulu hatırlattığından bu kalem hep yanımda oluyor. Kurşunu ne çok sert, ne çok yumuşak. Ve tabi bir de kalem traş.

8. Ataş olmazsa olmaz. Zımbalanmış kağıtları okumak bana çok zor geliyor nedense. Ataç yazasım geldi ama doğrusu ataş sanırım. 

9. Ve işte en sık kullandığım kalemler. Ballpoint kalemler. Kaygan oluşları ve mürekkepleri kolay kolay akmadığından ve benzeri sıkıntılara sokmadığından çok kullanışlı geliyorlar bana. Fiyatları da epey ucuz tabi. Şimdi size en sevdiklerimden bahsedeceğim, belki siz de bunu bir öneri olarak görürsünüz. Eğer isterseniz sadece bu kalemler hakkında bir post hazırlayabilirim, uçlarını da görebilirsiniz böylelikle. Neyse, soldan sağa şöyle:
- Bu mavi kalemin markası "Staedtler stick 430 M". 4-5 tane bitirdim sanırım bundan. Ucu ince uzun ve kesinlikle tıkanma yapmıyor. 
- Bu markayı ise ilk defa kullanıyorum ve çok beğendim. "Claro Hi-Tec 1.0 mm". Ucu biraz kalın ancak çok kaygan. Özellikle saman kağıdın üstünde yürümüyor, koşuyor.
- Bu Faber-Castell'in yeni bir serisi sanırım. Çok yeni olmayabilir de aslında, çünkü şu an bu kalemin kırmızısını epey bir süredir kullandığımı hatırladım. "Grip 2020-black". Ucu epey değişik, birazcık daha tombul kalemlerle eli daha rahat edenler için ideal. 
- Ve elbette gönlümün sultanı "BIC medium". Kimseyi onun kadar sevemeyeceğim sanırım. Hem alçak gönüllü hem de kalplerin sahibi.

10. Bunlar kulak tıkacı ve onları keşfettiğimden beri daha mutlu bir insanım. Genelde sakin bir insan olsam da bazen seslere karşı çok duyarlı ve bir o kadar da sinirli olabiliyorum. Kualk tıkacı maalesef çok geç aklıma geldi ve bana uygun olanı bulmak hiç de kolay olmadı, bu markayı keşfedene kadar 5-6 farklı ürün denedim. Kimi kulağıma büyük geldi, kimi birkaç saniye içinde pıt diye düşüverdi. Bunlar çok iyi ama. Uyurken de kullanıyorum, çalışırken de eğer rahatsız edici bir ses varsa ortamda. Farklı boyları var, bu iyi bir şey. Azıcık ıslatıp kulağa takınca sabitleniyor. Markası "Otifleks", ben eczaneden almıştım. 

11. Renkli kalem bu aralar çok fazla kullanmıyorum ama bunları yanımda bulunduruyorum. Pembe olan Paper Mate'in bir ürünü, şurada hakkında daha detaylı bir yazı bulabilirsiniz. Sağındaki ise Muji'den aldığım bir keçeli kalem setinin bir üyesi.

12. Ve basmalı kalemler. Bunlar en sık kullandıklarım sanırım. Onları da soldan sağa anlatayım:
- Bu çok sevimli kalemin bir hikayesi var ama sonra anlatmak istiyorum. Bir Morning Glory Kalemi. Ucu ince uzun ve 0,5.
- Bu kalemi yeni aldım ve hala alışamadım sanırım. Biraz fazla ağır tutma yerindeki metalden dolayı ancak şöyle güzel bir yanı var. Yumuşak ya da sert yazım için ayarlayabiliyorsunuz. Esasında çizim kalemi zaten, ben öyle biliyorum. "Faber-Castell TK-FINE VARIO L 0.7".
- Bu kalemi pek kullanan görmüyorum ama ben çok seviyorum. Kalem tutuş yeri ince olunca daha mutlu olanlardansanız, sizin için ideal. "Faber-Castell, TK-FINE EXECUTIVE 0.5"
- Ve klasik tombul Faber-Castell. Bu kalemlerden de o kadar çok alıp kaybettim ki. Kullanımı kolay geliyor bana. Bu kalemi sevenlere aynı tasarımın ballpoint (tükenmez kalem) olanını da öneririm. Mürekkepleri satıldığından, yenileyip yenileyip kullanabilirsiniz uzun süre. Epey hesaplı oluyor o zaman.
- Ve en sevdiğim, uğurlu kalemim. Zaten o kadar eski ki. Ama bir aralar çok popülerdi ve bütün güzel kızlarda olurdu. Başına bir şey gelirse çok üzülürüm, umarım gelmez. "Tombo SV-0.5 LX"

13. Yanlış hatırlamıyorsam bir diğer "That Company Called If" ürünü. Minik mıknatıslı sayfada yer işaretleyicilerden. Bir paketten 6 tane çıkıyor sanırım. Mektup içlerine minik hediyelik olarak koymak için alıyorum bunlardan, nasıl olduysa bana da kalmış bir tane. 

14. Ve minik bellek. Bugüne kadar 7 tane kaybettim bunlardan. Rekor sanırım bende. Bunun da kapağı yok zaten bir süredir ortalarda. Ama bunun rengi çok güzel, umarım kayıplara karışmaz.

15. Şimdi ortadaki kalan grubu (5 numaralı dev klipsin altında) numaralandırmayı unutmuş olduğumu farkettim. Onlardan da bahsedeyim, soldan sağa:
- Asistan olarak derslere girdiğimden tahta kalemi mutlaka oluyor yanımda, bu Edding marka. Arada da çıkarıp gizli gizli kokluyorum.
- Stabilo'nun bu serisini gerçekten çok seviyorum. Özellikle makale okurken işaretleme ve alt çizmede çok işime yarıyor. En sevdiğim rengi ise bu koyu bordo. Uçları bir süre sonra yumuşuyor ama ben o halini de seviyorum sanırım. "Stabilo Pen 68" yazıyor üstünde, zaten her yerde satılıyor.
- Stabilo ile babamın Almanya seyahetleri sayesinde tanışmıştım yıllar önce. Hala da severim. Bu fosforlu kalemlerine ise bayılıyorum. Bilirsiniz, fosforlu kalemlerin rengi ve parlaklığı illa azalır bir süre sonra. "Stabilo Luminator XT"de ise öyle bir durumla karşılaşmıyorsunuz. Arka haznede ıslak mürekkep olduğundan, renkler hep canlı. (Tam bir reklam cümlesi oldu). Her neyse, özellikle klasik sarı fosforluyu denemenizi öneririm. Bu mavi biraz fazla koyu geldi bana. 
- Siyah ince uzun ise Pentel'in çizim yapanlar için hazırladığı bir seriden. Serinin adını hatırlamıyorum ama kalemin üstünde şöyle yazıyor "Color Pen Fine Point #S360-101". Uçlarda hiçbir bozulma olmuyor, ben çok beğeniyorum. 

Her şeyden kısa kısa bahsetmeye çalıştım, umarım sıkıcı olmamıştır. Eğer severseniz belki çantamın içini de ortaya dökebilirim. 

15 yorum:

  1. Ben çantama atıyorum her şeyi valla :D Dolma kalem, tükenmez kalem, kurşun kalem, bir de renkli post-it'ler yeterli oluyor. (ev de işteki masam tıka basa dolu olduğu için yanımda çok bir şey taşımam gerekmiyor çok şükür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra telefon, anahtar gibi şeyleri ararken sinir krizi geçirmiyor musun (: Ben öyle çok tertipli değilimdir ona rağmen çok parçalı çanta içlerinde kayboluyorum. Bir de krem, dolma kalem vb. şeylerin çanta içinde kendilerinden geçme anılarım var. Hiç hoş değildi. Çok şey taşıman gerekmemesine çok imrendim bu arada ):

      Sil
    2. Yok ona göre hep göz göz çanta kullanırım, kalemleri dikine yanyana koyarım falan. Bende var birazcık psikopatlık :D Bir de çantanın büyük kısmını kitaplar ve defterler kaplar genelde o yüzden diğer eşyaları minimuma indirdim :D

      Sil
  2. malesef ben de bellek, kalem,uç vs. her şeyi eastpak çantamın ön kısmına atıyorum. haydi çantanızın da içini dökün :) merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ön gözü çok kullananlardanım ama eğer çanta çok doluysa ve yere çanta koyma gibi bir alışkanlığınız varsa genelde epey hasar görüyor ön göz sakinleri. Ben dersimi aldım o konuda. Çanta yazısı da hazırlamak şart oldu, beğenmenize sevindim (:

      Sil
  3. Kalemlikten sonra çantayı daha çok merak ettim ! İnşallah daha çok doludur yaz yaz bitmez ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, seni mi kıracağım. Yakın zamanda çanta deşifesi de gelsin o zaman (:

      Sil
  4. çantayı görmek sitiyoruz:)

    YanıtlaSil
  5. çantayı görmek sitiyoruz:)

    YanıtlaSil
  6. 13'ü okuduktan sonra siteyi inceledim... Sanırım tüm maddi birikimimi dökebilirim oradaki ayraçlara :) Çok güzellermiş :) Zor tutuyorum kendimi :) Ayrıca site bana yeni fikirler de verdi :)

    YanıtlaSil
  7. Siteniz o kadar çok yeni fikirler veriyor ki bana bildiğiniz ilham kaynağım gibi bir hal aldı (:

    YanıtlaSil
  8. Merhaba : )
    Yazdıklarınızı okuyunca nasıl mutlu oldu isem uzun süredir yazmadığınızı fark edince de bir o kadar üzüldüm.Oysa ki çantanızın içi ile ilgili de bir yazı rica edecektim.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,kalemliği nereden aldınız?

    YanıtlaSil
  10. kırtasiye, defter, matbu evrak, karne, modul, okul, büro koltuğu, tebeşir, robercolor, anadoluokul. ofis7 Türkiyenin En Hesaplı Ofis Kırtasiye Marketi. askılı dosya, faber e-motion, tahta kalemi, imza kalemi and sınıf defter.

    YanıtlaSil