9 Temmuz 2013 Salı

Anime Röportajları #2

Anime Röportajları serisi beklediğimden de fazla ilgi gördü, çok sevindim. Serinin ikinci röportajını bir diğer Twitter arkadaşım Unicorn (@_unicorn_) ile yaptım, sonuç bir harika oldu. Ve karşınızda o röportaj! 
Yukarıdaki görsel ise yakında başlamayı planladığım Rozen Maiden'a ait, Unicorn önerisi.

1. İlk olarak bize biraz anime tarihinden, bu kültürden bahseder misin?
Anime 'animasyon' anlamına gelen Fransızca kökenli, Japonca bir kelimedir. Animeler, genelde Japon çizgi romanları dediğimiz mangaların televizyona ya da sinemaya  uyarlanmasıdır. Animeler, el çizimi veya bilgisayar yapımı olabilir.

2. Anime merakın nasıl, ne zaman başladı? 
Animeye olan merakım ilk olarak ilkokul yıllarında Trt 3'te yayınlanan 'Sihirli Kurdele'yi izlediğimde başladı diyebilirim. Daha sonra da Lady Oscar, Georgie, uçan tekmeyle topa vuran Tsubasa, bir klasik haline gelen Sailor Moon ve Dragon Ball ile devam etti. 

3. Haftada yaklaşık ne kadar vakit geçiriyorsunuz animelerle?
Haftalık olarak belli bir süre ayırmam, genelde bölümleri biriktirip ardı ardına izlemeyi severim. Bir kez başlayınca zaten saatlerim geçiyor bir anime serisinin başında..

4. Sadece anime mi izliyorsun yoksa manga da okuyor musun?
Manga da okurum ama animeyi daha çok seviyorum. Victoria döneminde geçen bir aşkı konu alan Emma, Kayıp Ruhlar Kasabası ve Gakuen Alice okuduğum mangalar arasında yer alıyor. Bu ara en çok merak ettiğim manga ise Yana Toboso'nun eseri olan Black Butler..

5. Animeler belli başlı türlere göre ayrılıyor bildiğim kadarıyla. Sen en çok hangi türü seviyorsun?
Ben en çok süper güçleri olan genç kızların yer aldığı Mahou Shojo türünü,  aşçılık konulu animeleri, tercihen Victoria döneminde geçen tarihi ve duygusal animeleri, bir de gizem ve fantastik türünü seviyorum.

6. Favori anime serilerin hangileri?
O kadar çok var ki! Anime denince akla gelen ilk isim herhalde Miyazaki'dir ve kanımca Studio Ghibli'den çıkan her anime güzeldir. Favori serim Death Note olmakla birlikte, Ruhların Kaçışı, Küçük Cadı Kiki, Yumeiro Patissiere, Komşum Totoro, Howl'un Yürüyen Şatosu, ve Lady Oscar'ı da en sevdiklerim arasında rahatlıkla sayabilirim.

7. Anime izlemeye yeni başlayanlara ne önerirsin?
Yeni anime izlemeye başlayacaklara tavsiyem, bana göre animelerin şahı olan Death Note serisinden başlamaları. Gerisi zaten kendiliğinden gelir diye düşünüyorum :)

1 yorum: