7 Temmuz 2013 Pazar

İzlediğimi söylemekten utandığım dizi: Pretty Little Liars

 
Aslında hiç öyle biri değilimdir, hani evinde televizyon olmamasıyla övünen, magazine şüpheci yaklaşımını gözümüze sokan, çoğunluğun ilgilendiğinden uzak duran. Mesela benim de son 6 yıldır televizyonum yok gerek elimde olan gerek olmayan sebeplerden ötürü. Bu beni daha iyi, daha entelektüel biri yapıyor mu peki? Hayır. Magazine bayılırım, günlerce izleyebilirim, evlilik programları deseniz, ortaya çıktıkları bu günden yana izliyorum denk geldikçe. Tatillerde televizyon olan anne evime geri döndüğümde saatlerce kalkmıyorum başından. Hem artık teknoloji devri şu bu derken, televizyona gerek mi var sanki popüler olanla haşır neşir olmak için. Benim Pretty Little Liars (PLL) bağımlılığım bunun en güzel örneği.

E peki neden utanıyorum o zaman? Bilmiyorum. Mesela magazin izlerken eleştirel yaklaşıyorum, türlü türlü sosyolojik tespit yapıyorum kendi çapımda. Evlilik programları derseniz, keza yine öyle. Resmen okullarda öğrendiğimi, bildiğimi bu programlara uyguluyorum. Ama işte nedense PLL'da bu olmuyor, olamıyor. Aklım eriyor gidiyor. Önce biraz diziden bahsedeyim.

Bir kitap serisinden uyarlama PLL. Okulun popüler kız grubunun en kötü kalplisi ölüyor. Sonra da olaylar başlıyor. Gossip Girl çizigisinde, hani güzel kızların kendilerinden de güzel elbiselerle hop orada hop burada dolaştıkları dizilerden. Kurgu ortalama, oyunculuklar vasat. Ama sürükleyici mi? Evet inanılmaz sürükleyici, bu konuda haklarını vermek lazım. Aşk var, cinayet var, korku desen epey var. Daha ne olsun! Hal böyle olunca ben çok fena aklımı kaybediyorum diziyi izlerken. Şu an 4. sezonda, her sezonda da 20 civarında bölüm var. Ah PLL'ı ilk keşfittiğim günler... İlk iki sezonu günlerce uykusuz kalarak izleyişim...

Özellikle erkek arkadaşım epey gülüyor bu duruma. Bana serinin ilk kitabını bile aldı. Ama daha okumadım, daha vakti var. Önce diziyi sindirmem lazım. Eğer merak ederseniz, izlerseniz, gelip bana söyleyebilirsiniz. Dizinin muhabbetini yaparız. Başkaları dalga geçebilir ama ben geçmem, ben sizi anlarım.

4 yorum:

  1. Bende izliyorum ki bu diziyi :). Gerçekten merak uyandırabiliyor. bazı bölümlerde sıkıldığımda olmuştu ama genel olarak sürüklüyor. Olaylar gittikçe karışıyor sonunu neye bağlayacaklar merak ediyorum. 4cü sezona daha başlayamadım ama hazır bekletiyorum. en yakın zamanda başlayacağım. yine çok actionmış öyle duydum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay benim sıkıldığım yerler bile olmuyor, öyle çok seviyorum bu diziyi (:Ben başladım 4. sezona, çok çok aşırı heyecanlı değil ama birkaç yerde epey gerildim. Neyse daha fazla spoiler vermeyeyim, sana da iyi seyirler (:

      Sil
  2. Ben de çok seviyorum bu diziyii :)

    YanıtlaSil
  3. çok severek izlediğim bir dizi :) fakat henüz 2. sezon 21. bölümdeyim. şu sıralar izleyemiyorum fakat aklım hep orda :) benimlede dalga geçiyorlar ergen dizisi diyenler bile oldu ama açıkcası ben aldırmıyorum :) ayrıca bloğunu çok beğendim :))

    YanıtlaSil