7 Temmuz 2013 Pazar

Online Schreibgeräte

 
Hani dolmakalem bağımlıları vardır, her şeyini bilirler, markaları bilirler, tekniğini bilirler; ben onlardan değilim. Keşke olsam. Hatta herhangi bir şey bildiğimi dahi sanmıyorum. Daha önce hiç dolma kalemim de olmadı zaten. Başlangıç adına, çok pahalı olmayan, günlük kullanıma uygun bu markanın kalemlerinden bir tane alayım dedim ve işte sonrasında dolmakalemle yazı yazmanın ne kadar güzel bir his olduğunu anladım. Elimden bırakamıyorum.

Galiba çok 'ciddi' bir iş gibi geliyordu bana dolmakalemle yazmak. Hani sadece çok önemli kişiler kullanır gibi (önemli kişi kimse artık). Şimdi epey mutluyum dolmakalemimle. Benim aldığım modelin dışı plastik olduğundan ağır da değil. 2 Balık 1 Kedi mesela geçen gün bundan bahsetti, onun gibi birçok kişi bence ağır metal dolmakalemler yüzünden pek de sıcak bakmıyor bu alete. Biraz da bu yüzden yazıyorum bu yazıyı, önyargıları kırmak için.

Markadan bahsedecek olursam, Alman markası olan Online yazı gereçleri üretiyor. Koleksiyonlarını genç-profesyonel olarak ikiye ayırmaları son derece mantıklı olmuş. Hitap ettikleri müşteri profili epey geniş olsa gerek. Kalemler arasında; rollerball, best writer (küt uçlu dolmakalem), solaklar için dolmakalem ve bildiğimiz klasik dolmakalemlerden var. 'Feelings of Love' serisinin liberta modelini aldım ben. Fiyatı 26 liraydı sanırım. İçinden bir adet de lacivert mürekkep çıktı, takması kolay. Hafif ve renkli tasarıma sahip dolmakalem arayanlara öneririm.

Markanın sitesine şuradan gidebilirsiniz.

Bu arada dün gece rüyamda bir dükkana girip Lamy dolmakalemlerin fiyatını soruyordum, 35 lira cevabını alıyordum. Sanıyorum ki o kadar ucuz değiller. Aç tavuk gerçekten de kendini darı ambarında görüyor.


2 yorum:

  1. Sevgili Okuyan Kedi çok güzel yazmışsın da sen bu kalemi nereden aldın onu söylememişsin. Var mı 1 kırtasiye ismi :)
    Ben kitapevinde çalışırken Lamy'lerden de satıyorduk ve bundan 7 sene önce bile 35 değildi sanki :)
    Bir de sık kalem kaybeden birine de dolmakalem tavsiye eder misin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Homer Kitabebi'nde almıştım, ama D&R'larda da satılıyor diye biliyorum. Evet Lamyler pahaı maalesef, ben de bugün baktım fiyatlara. Ben gerçekten çok sevebileceğini düşünüyorum, notlarımı bile dolmakalemle alıyorum artık (: Benden söylemesi.

      Sil