4 Temmuz 2013 Perşembe

Zamanda seyahat temalı kitaplar listesi

Zamanda seyahat konusunun öyle çok büyük hayranlarından olmadım sanırım. Hani filmler, kitaplar çok çekildi, yazıldı bu konuya dair ama beni pek meraklandırmadı. Biraz da önyargılı yaklaştım. Bana hep sanki biraz da insanoğlunun her şeyi kontrol etme isteğiyle ilgili gibi geldi. Zamanı da kontrol edelim, hop oraya da gidelim, bir de taş devrine bakalım... Böyle düşününce her şeyden derin anlamlar da çıkarmak mümkün tabii. Sanki bir de Lost adlı o çok çetrefilli dizide mi vardı zamanda seyahat? Zaten o dizide her şey vardı, tahminen bunu da yapmışlardır. Lafı daha fazla uzatmadan benim yine bir başka devasa Goodreads listesinden kendim için derlediğim 10 kitaplık mini liste ile başbaşa bırakıyorum sizleri. Bazılarını okudum ve sevdim, bazılarını ise okumayı planlıyorum yakın zamanda. Listenin tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

Not: Bazen bu listelerde İngilizce kitaplara yer verdiğim için sitemli mesajlar alıyorum. Bazen öyle oluyor çünkü Türkçe tercümeleri olmuyor kimi kitapların. Ben de hiç listeye eklememektense orijinal adlarıyla yer veriyorum. Bazen de çevirisi oluyor ama benim gözümden kaçıyor. Benim gözümden kaçtığında yorumlar kısmına not bırakırsanız, hemen düzeltirim. Ve eklemek istedikleriniz de olursa elbette yine yorum bırakabilirsiniz.
  1. Zaman Yolcusunun Karısı - Audrey Niffenegger
  2. Kıyamet Kitabı - Connie Willis
  3. Zaman Makinesi - H.G. Wells
  4. Zamanda Kıvrılma - Madeleine L'Engle
  5. Yabancı - Diana Gabaldon
  6. Time and Again - Jack Finney
  7. Düğün Aynası - Marlys Millhiser
  8. Yıldırım - Dean Koontz
  9. Labirent - Kate Mosse
  10. Timescape - Gregory Benford

5 yorum:

  1. Kıyamet Kitabı'nı okudum; bence şahane bir roman. Ortaçağa ilgi duyanlar özellikle okumalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamet Kitabı'nı ben henüz okumadım ancak erkek arkadaşım elinden bırakamdı! Ben de yakın zamanda okumayı planlıyorum (: yazısı yakında blogda.

      Sil
  2. Bu çok güzel bi yazı olmuş! Düğün Aynası'nın konusunu beğendim özellikle, listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
  3. Jack Finney öykülerine bayılırım, okumadıysan The Third Level aklında olsun, araştırdım Türkçeye çevrilmemiş.

    YanıtlaSil