2 Mayıs 2013 Perşembe

NoteEco doğa dostu defterler


 
Madem derslerden kitap okumaya zaman bulamıyorum (çok ayıp) ben de kalem kağıt tanıtayım dedim. Bugünün talihlisi de yukarıda gördüğümüz NoteEco defter. Tema Vakfı'nın da destekçisi olduğu bir girişim. Esasında bu bir seri, kareli-çizgili ve farklı boylarda, farklı kapaklardan oluşan bir aile gibi düşünebiliriz. Ben en büyük boy, çizgili olanından aldım.
 
Daha önce bir küçük boyunu kullanmış ve çok çok memnun kalmıştım. Neden peki?
  • Çünkü sayfaları inanılmaz yumuşak, kalem kayıp gidiyor. Ancak uyarmalıyım, sayfalar çok kalın değil, normalden bir tık daha ince.
  • Kağıt rengini de sevdim, açık bir bej.
  • Telli olması, sert kapaklı olmaması ve aynı zamanda kıvrılabilmesi de ayrı hoş.
  • Bir de yeşil bir lastiği var, aralara kağıt vs. koysanız bile lastik sayesinde dökülüp, dağılmaların önüne geçebiliyorsunuz.
  • Kalem tutacağı ve defter içindeki ceplerini ben çok kullanışlı buldum.
  • Kapaklar ise ayrı şahane, tasarımlar mükemmel. Ben bu sefer tercihimi origamiliden yana kullandım.
Tüm bunlar güzel hoş da, gelelim daha da önemli bir özelliğine bu defterlerin.
 
Defteri ilk açtığınızda karşınıza şu çıkıyor: "El yazınızdaki her harf yeşil bir yaprağa dönüşüyor!". Ve evet gerçekten de öyle çünkü NoteEco defterleri FSC kağıt ormanları sertifikasına sahip kağıtlardan üretiliyor. Bizim kullandığımız her yaprağın yerine kağıt ormanlarında bir yaprak yeşeriyor. Çünkü bu defterleri üretmek adına kesilen her ağaç için yerine yenisi dikiliyor. Ayrıca bitki özlü matbaa mürekkebi ile basılıyor bu defterler.
 
Yani dostu, kullanışlı ve de çok güzeller!
 
Sayfalarına ise şuradan gidebilirsiniz.


1 yorum:

  1. Bende geçen yaz bi gazete haberinde okudum Türk girişimci tarafından yapılan bi defter varmış gene bu defter gibi ama her defterin yanında çiçek tohumu hediye ediliyor çok hoşuma gitmişti o defterden bulamadım siz bulursanız hangi kırtasiyecide olduğunu yazar mısınız?

    YanıtlaSil