1 Mayıs 2013 Çarşamba

The Unemployed Philosophers Guild


Şimdi size, bilmeyenlere, bir markadan bahsetmek istiyorum. Açıkçası Türkiye’de ürünlerini satıyorlar mı pek emin değilim. Ben yurtdışında birkaç yerde denk geldim. Bayıldım. Çok garip, bir süredir bu yazıyı yazmak vardı aklımda ama şimdi de diyeceklerimi bir türlü toparlayamıyorum.
Bir daha deneyeyim.

Kolay yerden başlasam iyi olacak, ne tür ürünler var burada? Kupalar, post-itler, anahtarlıklar, peluş oyuncaklar, parmak kuklaları çok çok daha fazlası. Kimler kurmuş peki bu “şey”i? Direkt onların yazdıklarını aktarayım size: "More recently, revisionist historians have pinpointed the birth of the Guild to the time it was still cool to live in New York City’s Lower East Side.  Two brothers turned their inner creativity and love of paying rent towards fulfilling the people’s needs for finger puppets, warm slippers, coffee cups, and cracking up at stuff." Ve dediklerine göre kazandıklarının bir kısmı da gerçekten işsiz felsefecilere/filozoflara gidiyormuş. Bu da işin şakası tahminen. Siteleri gerçekten çok eğlenceli.
 Ürünler hep bir şeylerden ilham alınarak tasarlanmış. "Hangi tasarım ilhamsız ki?" gibi haklı bir soru sorabilirsiniz. Dedim ya zaten, haklısınız. Demek istediğim, eserler olsun, uzak-yakın popüler kültür olsun hep bu alanlardan kişiler, olaylar, eserler seçilmiş ve onların çevresinde esprili bir şeyler üretilmiş. Mesela solda gördüğünüz kupada tüm abiler, ablalar giyinik ama sıcak su eklediğinizde bir anda çıplak oluveriyorlar. Çok şahane bence!
 
Dali'nin bıyıklarının ön plana çıktığı bu saate de bayıldım. Zaten sonsuz param olsa satın almak isteyeceklerim listesi yapsam bu site dahilinde, o listenin sonu gelmez ama ben yine de birkaç tane daha beğendiğim şeyi paylaşacağım.

Kırtasiye severlerin özellikle şu sayfada kendilerinden geçeceklerine dair garanti veriyorum. Çoluk çocuk sahibi olanlar ise şuradan bir şeyler beğenip, hem eğlenip hem de öğrenebilirler küçümenlerle beraber. Sitelerinden (şuradan) anladığım kadarıyla internetten sipariş verebiliyorsunuz ancak Türkiye’ye gönderiyorlar mı ondan emin değilim. Ne kadar çok link verdim, umarım bu markayı, tasarımlarını beğenirsiniz.

4 yorum:

  1. Tekrar Merhaba, sevgili okuyan.
    Siteyi ziyaret ettim; gözlerim fal taşı gibi açıldı kısacası.Çok güzeller ya.Özellikle kuklalara ve saate bittim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de aklım saatte kaldı (: En iyisi o sitede çok da fazla dolaşmamak sanırım (:

      Sil
  2. Ah ahh içim gitti çok güzeller :)

    YanıtlaSil