Belki artık
fotoğraflardan, yazıların içeriğindne anlamışsınızdır,
bayram nedeniyle İzmir'e geldim, İstanbul'a da hala dönemedim.
Biraz daha buralardayım sanırım, sonra derin bir nefes alıp tez
okumalarına başlayacağım. Burada azıcık içim daraldı,
ama hallederim diye düşünüyorum. Seneye bu zamanlarda
o tez yazılmış ben de feraha çıkmış olacağım. Her
neyse. Blogun artık sadece kitap yazılarından oluşmadığının
hepimiz farkındayız sanırım. Kitaplarla ilgili anketler, kitap
okuma mekanlarına ilişkin yazılar derken neden kitap okurken
yemesi güzel şeylerden de bahsetmiyorum diye düşündüm.
Evet, artık ara ara blogda yemek tariflerine de rastlayabilrisiniz.
Elbette bir kabak tatlısı ya da patlıcan dolması tarifine rastlamanız
zor, çünkü bunları hem yemek hem de yanında
kitap okumak epey zor. Benim işim kurabiyelerle. Çünkü
kitap yanında giden en güzel üç şeyden biri de kurabiyeler.
Diğer ikisi de elbette: kediler ve sıcak/soğuk içecekler.
Her annenin, anneannein başka hamur
işleri yapıyor da olsalar dönüp dolaşıp yaptıkları
tek bir çeşitleri vardır. Benim anneanneminki şekerli
halka, şekerli kurabiye yani. Ben çok severim. Çok
basit bir tarifi olduğundan her yapan kendi damak zevkine göre
bir şeyler ekleyebilir. Şimdi bu kurabiyenin
tarifini vereceğim. Umarım kolayca yapar, afyetle yersiniz. Aman
kitabınızın sayfaları arasına kırıntılar düşmesin,
sonra yağ leke yapıyor.
Malzemeler:
4 su bardağı un (hamur o istenen
kıvama gelene kadar un eklemeye devam edeceğinizden, hamuru tek
elle yoğurursanız diğer temiz elinizle daha kolay un
dökebilirsiniz)
3 yumurta (yumurtalardan birinin
sarısını kurabiyelerin üzerine sürmek için
ayırmanız lazım)
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı şeker
1/4 çay bardağı mısır yağı
1/2 paket hamurişleri için
margarin
1 paket vanilin
2 paket kabarma tozu
Kakao
Tüm malzemeleri karıştırıp
hamurunuzu hazırladıktan sonra, hamuru ikiye ayırın. Tabi bu
sırada içine koymak istediğiniz şeyleri (kuruyemiş, kuru
üzüm, meyve kuruları vs.) de eklemeyi unutmayın. Bu iki
parça hamurdan biri sade kalacak diğerine ise kakao
ekleyeceksiniz. Şimdi bu iki ayrı hamurdan parçalar alarak
dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz kurabiyelerinizi.
Şekillendirme bittikten sonra kurabiyelerin üstlerine yumurta
sarısı sürüp bolca şeker serpin. Dilerseniz tarçın
da ekleyebilirsiniz. Fotoğrafta gördükleriniz (cep telefonu ile çekildiğinden epey kötü) kakao eklenmeden yapılmış olanlar. Annem içlerine biraz limon ve portakal kabuğu rendeledi. Bu haliyle de epey güzel oldu. Denemenizi öneririm.
180 derece fırında 35 dakika pişmesi
yeterli olacaktır.
Afiyet olsun, keyifli okumalar (:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder